Свързани новини

09.09.2020 11:34

Гешев и ГДБОП атакуват ромски кланове в Кюстендил

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Под ръководството на Специализираната прокуратурата, рано тази сутрин служители на ГДБОП са стартирали операция по противодействие на организираната престъпност в  Кюстендил, съобщава БНТ. На място е и главният прокурор Иван Гешев. 


"Разследването касае организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство, разпространение на наркотици и причиняване на различни видове телесни повреди. Те са известни като българския род Гольовци. Има задържани и от конкурентната група, известна с названието Ропотамци", обобщи Гешев. До момента задържаните са над 6 човека, за които има данни за извършени престъпления, издирват се още 2 или 3 лица, посочи още главният прокурор. 


Предстои утре да се прецени срещу колко лица ще бъдат повдигнати обвинения и какви ще бъдат те, както и какви мерки за неотклонение ще се искат. Гешев припомни, че в този квартал на Кюстендил преди месец бяха нападнати и бити полицаи. "От една страна възприемаме за нормално да се бият полицаите, а от друга смятаме, че те трябва да ни пазят, което е недопустимо във всяка една правова държава", изрази мнение той и добави: "Да, има права на човека, но задължения също има и те трябва да са еднакви за всички". Главният прокурор не даде повече подробноси за акцията срещу ромските кланове, тъй като не познавал делото в детайли и не бил наблюдаващ прокурор, а главен прокурор, предаде Сега.


"Тези ромски фамилии имат отношение към много престъпления, друг е въпросът за колко ще съберем доказателства. Вижте в какви къщи живеят, какви коли карат, стандарт, който не могат да си позволят преобладаващата част от българските граждани. Въпросът е какви данъци са платили, какво работят и какво са дали на българската държава като данъци и много други въпроси. Част от работата ни е да не допуснем това, което се случва на много места в страната. Виждаме хора, които карат коли за милиони, а нямат ден трудов стаж и не са платили никакви данъци. Ако се качите в кола за 1 млн. в Германия това значи, че още на следващия ден всички данъчни и всички възможни контролни служби в страната ще дойдат. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Този ароогантен и нахален начин на живот създават усещанието за безнаказаност и оттам чувстовото за несправедливост", смята Иван Гешев.


"Гольовци или Ропотамци, Череп или Ланец, "бизнесмени" или политици - свърши безнаказаността за всички нарушили закона. Независимо от 
социалния статус, милионите или връзките. Защото българите искат и  заслужават справедливост!", написа гавният прокурор Иван Гешев в Туитър и пусна снимки от операцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да