От цялата похарчена сума, Гешев, заедно с двамата си придружители - Владимир Николов, който е административен ръководител на ОП - Плевен, и служителят в дирекция

Свързани новини

30.06.2023 16:37

Гешев е похарчил 35 хил. лева за визитата си в САЩ през май

Видян 835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ през май, само дни след взрива до кортежа му, е струвала 35 009,60 лева и е платена от бюджета на прокуратурата (ПРБ). Това става ясно от отговор на новия заместник на главния прокурор Мария Павлова на въпрос от народния представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.

От цялата похарчена сума, Гешев, заедно с двамата си придружители - Владимир Николов, който е административен ръководител на ОП - Плевен, и служителят в дирекция
“Публична комуникация” Марчела Пантелеева, са използвали близо 19 хил. лева за квартирни пари и 13 хил. лева за пътни разходи. Останалите пари са били изразходени за вътрешен транспорт, дневни и медицински застраховки.
Посещението на Иван Гешев в САЩ протича в периода 6-13 май 2023 г. и е осъществено по покана на изпълнителния директор на Американското ционистко движение Хърбърт Блок.

В писмото се казва още, че в рамките на престоя си в Ню Йорк Гешев е разговарял с представители на Американското ционистко движение, Американски европейски комитет, Световен еврейски конгрес, “B’nai B'rith International”, Лига против поругаването и Конференция на президентите на американски еврейски организации. Във Вашингтон той се е срещал с конгресмените Ник Лалота и Андрю Гарбарино по въпроси, свързани със стратегическото място на България в НАТО и ЕС и правни аспекти на противодействието на киберпрестъпленията.

Проведени са и още няколко срещи с конгресмени във Вашингтон по теми, свързани с правоприлагането, борбата с корупцията и противодействието на зловредното руско влияние.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци