Главният прокурор Иван Гешев е дал обяснения пред прокурор от ВКП

Свързани новини

10.02.2022 09:23

Гешев е дал обяснения пред прокурор за списъка с лица от премиера Петков

Видян 3023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев е дал обяснения пред прокурор от Върховна касационна прокуратура (ВКП) по повод списъка с лица, цитиран от премиера Кирил Петков. В интервю за БТА Гешев обясни, че на срещата с премиера миналата седмица Петков е прочел списък имена, част от които вчера са били споменати на пресконференцията в Министерски съвет от самия Петков.


 


Гешев посочи, че причината за срещата му с премиера е желанието на прокуратурата за взаимодействие между съдебната и изпълнителната власт.


 


Само така могат да се постигнат исканите резултати от обществото в борбата с престъпността. Затова войната, която водят МВР и министерство на правосъдието срещу прокуратурата, освен в противоречие с основни конституционни принципи е контрапродуктивна и не е в интерес на българските граждани, каза Гешев.


 


Той коментира и решението на КС от днес, според което министърът на правосъдието може да инициира процедура за отстраняване на председателите на върховните съдилища и главния прокурор при определени обстоятелства: Ако бъде внесено ново искане в Пленума на ВСС за отстраняването на главния прокурор, всичко е от компетентността на Пленума.


 


Трябва ясно да кажа, че целта на всичко това не е принципна и не касае т.нар. реформа, а целта е персонална, касае личността на главния прокурор и се надявам да не е някаква лична политическа вендета.

Следва цялото интервю:


-Кое наложи провеждането на срещата с премиера, която е била по Ваше желание?


-Причината за срещата е желанието на прокуратурата и дълбокото ни разбиране, че е необходимо взаимодействие между съдебната и изпълнителната власт, за да се постигнат резултатите, които българското общество очаква от нас - повече справедливост, и че без това взаимодействие резултати няма да има в борбата с престъпността. Интерес от това ще имат хората, които нарушават закона.


 


 


Изключително съм благодарен на премиера Кирил Петков за проявеното разбиране, както и на проведената среща с него, така и на вчерашната му пресконференция, че изпълнителната и


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -