Междувременно говорителят на Министерството на финансите на страната Оливър Олпен съобщи, че възстановяването на по-високата ставка ще доведе до увеличаване на данъчните приходи в публичния сектор с 2,1 млрд. евро (2,2 млрд. долара).

Свързани новини

22.09.2023 07:26

Германците са изправени пред по-високи сметки за газ: Bloomberg

Видян 1780 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Берлин планира да възстанови 19% данък върху продажбите на газ и топлинна енергия от края на тази година, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на немското правителство. Този ход на практика ще сложи край на сегашната отстъпка три месеца по-рано от планираното.

Данъкът върху добавената стойност на природния газ беше намален от 19% на 7% през октомври миналата година, за да се намали натискът върху потребителите на фона на нарастващите разходи за енергия. Предвиждаше се мярката да продължи до края на март 2024 г.


Според заместник-говорителя на германското правителство Волфганг Бюхнер Берлин е решил да прекрати отстъпката по-рано, тъй като цените са се върнали на "нормално ниво" по-бързо от очакваното. Правителството е в процес на изготвяне на законодателството, необходимо за въвеждане на промяната, каза той на пресконференция в понеделник, цитиран от Bloomberg.

Междувременно говорителят на Министерството на финансите на страната Оливър Олпен съобщи, че възстановяването на по-високата ставка ще доведе до увеличаване на данъчните приходи в публичния сектор с 2,1 млрд. евро (2,2 млрд. долара).

Германия разчиташе на Русия за около 40% от природния си газ преди 2022 г. и беше сред най-силно засегнатите от намаляването на руските енергийни доставки през миналата година, които бяха почти изцяло спрени, след като ЕС наложи санкции на Москва в отговор на конфликта в Украйна.


В неотдавнашен доклад на германското министерство на икономиката се прогнозира, че цените на газа в най-голямата икономика в ЕС вероятно ще се повишат и ще останат високи поне до 2027 г., освен ако не бъдат предприети допълнителни спешни мерки.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.09.2023 11:52

    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----> marketl.ink/biocom

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей