Свързани новини

27.05.2009 16:08

Германските власти няма да избират купувач за "Опел"

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германското правителство смята да пропусне днес избирането на инвеститор за автомобилния концерн "Опел", клон на американския автомобилен гигант "Дженерал Моторс", заяви правителственият говорител Улрих Вилхелм, цитиран от АФП и БГНЕС.


"Не очаквам да бъде взето решение за един инвеститор", заяви Вилхелм. "От много по-голям интерес за "Опел" и данъкоплатците е разговорите да продължат, като бъдат включени няколко заинтересовани страни", добави той. Представителите на германското правителство трябваше да се срещнат днес с представителите на компанията "Опел" в Германия, с директорите на "Дженерал Моторс" и с представители на финансовото министерство на САЩ, за да решат бъдещето на компанията. Крайното решение е на "Дженерал Моторс", но властите в Берлин също имат определяща роля, защото печелившата страна ще получи милиарди евро (долари) в държавни гаранции. Трима кандидати наддават официално за "Опел" - италианската компания "Фиат", канадската компания за производство на автомобилни части "Магна" и холдингът "RHJ International" заедно с китайския автомобилен производител "Бейджинг Аутомотив Индъстри Холдинг" (BAIC) също изразяват интерес към тази сделка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката