Свързани новини

28.01.2019 12:19

Германия и Русия спорят за Ленинград

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Преди дни немският в. Зюддойче цайтунг поиска руснаците да спрат да се вайкат за отнелата стотици хиляди животи 1000-дневна блокада на Ленинград, от чийто край се навършват 75 години. Между тях е и загиналият от глад брат на президента Путин, което издава и политическия контекст.

Вчера външните министри на Германия и Русия  Хайко Маас и Сергей Лавров приветстваха решението на германското правителство да отпусне 12 млн. евро за модернизирането на болницата за ветераните и за създаването на немско-руски център за срещи в Санкт Петербург, сочи изявление на германското външно министерство.

"Днес, преди 75 години, Ленинград, сега Санкт Петербург, беше напълно освободен от съветските войски от блокадата на германския Вермахт, който влезе в историята като жестоко престъпление срещу целия град и неговото население. Така завърши времето на смърт, глад и страдание, продължило 872 дни, в които загинаха повече от един милион души.  Ние, външните министри на Федерална република Германия и Руската федерация приветстваме решението на германското федерално правителство, да поеме отговорност за извършеното от германците беззаконие и  да направи доброволен хуманитарен жест към все още живите жертви на блокадата под формата на отпусканати12 млн. евро за модернизация на болницата за ветерани от войната и за създаване на германско-руски център за срещи на руската и германската общественост, както и за жертвите на блокадата Санкт Петербург", се казва в изявление на министрите.
"Убедени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живот на все още живите жертви на блокадата и ще служи като историческо помирение между народите на двете страни като основа на нашите двустранни отношения в бъдеще", се казва още в позицията.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци