Свързани новини

11.06.2009 10:46

Гергана Паси: ЕК изобщо не разсъждава по темата за предпазна клауза

Видян 3372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По отношение на правосъдие и вътрешни работи доста неща бяха направени след миналата година, когато получихме този остро критичен мониторингов доклад през юли, каза министърът по европейските въпроси Гергана Паси, цитирана от БГНЕС.


Най-важното, което се случи е създаването на съвместни екипи, като този към прокуратурата. Това се оценява от ЕК, посочи тя. Особено този екип, създаден под ръководството на прокурор Маргарита Попова за разследване на измамите с еврофондовете, уточни Гергана Паси.


Ако променихме нещо, то е, че Европейската комисия изобщо не разсъждава по темата предпазна клауза, подчерта министърът по европейските въпроси. Тя все пак изброи някои ангажименти, които остават да бъдат решени от следващия парламент и даде за пример, промените в закона, които да повишат правомощията на комисията Кушлев.
Гергана Паси беше категорична, че докладите на ЕК са обективни. Тя напомни доклада от февруари т.г., който е бил много различен от юлския от миналата година. "Аз не знам кой ще бъде министър на вътрешните работи и министър на правосъдието в следващото правителство, но важното е да се продължат реформите в тази посока".
По повод на предстоящите избори за национален парламент Гергана Паси каза, че НДСВ е доказала силното си присъствие на изборите за евровота, независимо, че е била отписвана от социолозите. Тя вярва, че жълтата партия ще прескочи изборната бариера, но не се ангажира с колко депутати. Преимуществото на НДСВ е, че работи прозрачно. Като пожелание към следващото правителство Гергана Паси каза, че би искала негов основен приоритет да бъде борбата с корупцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец