Свързани новини

16.10.2013 14:49

ГЕРБ внася трети вот на недоверие

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато парламентът днес обсъждаше втория вот на недоверие към кабинета за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата, лидерът на опозиционната партия ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че в петък ще внесат трети. Вотът ще бъде за култура, обяви той. „Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката културно-исторически туризъм, музеи, археология“, каза Борисов.



За разлика от първия вот на недоверие – за инвестиционното проектиране, който ГЕРБ бойкотираха и той пропадна заради отсъствието на Атака и невъзможността да бъде осигурен кворум, този път депутатите на Волен Сидеров влязоха в пленарната зала. Поради тази причина и ГЕРБ се регистрираха, а таблото отчете 205 народни представители, напълно достатъчни за откриване на заседанието. Ден преди това изобщо не бе сигурно, че това ще стане, тъй като не бе ясно дали националистите ще дойдат на работа.
В сряда сутринта обаче атакистите се появиха в парламента начело с лидера си Волен Сидеров, който преди това беше казал, ще осигури необходимите гласове за кворум, но се разграничи от правителството на Пламен Орешарски.
Бойко Борисов от своя страна коментира, че БСП, ДПС и Атака са карикатури на управляващи. "Всеки ден този парламент се дискредитира. Най-малкото защото един изключително некомпетентен човек, какъвто е Миков е абсолютно неправомерно на този пост, защото не е победил на изборите”, заяви Борисов.
Първа в защита на вота на недоверие се изказа депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова. "Налице е провал в областта на регионалната политика. Партньорите от предишната тройна коалиция, а не ние, направихте така, че в сегашния програмен период да има сериозна диспропорция в регионите. В новия програмен период много населени места ще останат без финансиране. От едно работещо Министерство на регионалното развитие и благоустройството се създадоха две неработещи”, заяви тя.
Независимо, че кворум за заседанието имаше, бяха направени опити за процедурно протакане. В крайна сметка според правилника на НС гласуването на искането се провежда 24 часа след приключване на дебатите, тоест днес. За да успее вотът на недоверие, за него трябва да гласуват най-малко 121 депутати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.