Националното събрание на ГЕРБ с пълно единодушие от 943 гласа, без против и въздържали се отново избра Бойко Борисов за шеф на партията

Свързани новини

14.03.2022 09:24

ГЕРБ с правителство в сянка и искане за нови избори наесен

Видян 1197 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националното събрание на ГЕРБ с пълно единодушие от 943 гласа, без против и въздържали се отново избра Бойко Борисов за шеф на партията. Други кандидатури за поста нямаше. Форумът на бившите управляващи прие декларация за предсрочни парламентарни избори и ново управление на страната.


 


"И аз като Вежди чакам да се пенсионираме, но виждате какво става навън", коментира  Борисов веднага след гласуването.  "По време на война командирите не се сменят. Затова предлагам Томислав Дончев и Даниел Митов за зам-председатели, както досега. Мога дълго да говоря за тях, но никоя партия няма такива като тях", похвали се той.


 


За тях 1 делегат се въздържа. За изпълнителна комисия Борисов предложи бившия икономически министър Делян Добрев, който сменя Даниела Дариткова, в комисията влизат и кметът на София Йорданка Фандъкова, на Стара Загора Живко Тодоров, Димитър Николов - кмет на Бургас, Цвета Караянчева, Иван Тотев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Тодор Тодоров, Илтер Садъков, Вежди Рашидов, Тодор Кръстев.


 


"Получих много предупреждения от партийни членове, по никакъв начин подкрепа за ПП и тази коалиция. Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по лош начин, че ние искаме да крепим това управление. Но затова се съгласих с изречението национален щаб и предсрочни избори. Защото в този парламент няма нищо освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари", подчерта още Борисов.


 


Преди вота за председател и други водещи фигури в партията направиха критични изказвания, насочени към управляващите.


 


„Ние искаме да се работи за ново управление на страната, което да създаде условия за икономическа и социална сигурност и да сформира постоянни екипи, които формират антикризисни мерки за управление на страната и отговор на предизвикателствата, както и да изградим национално действащ предизборен щаб, който да представи стратегия за явяване на предсрочни избори“,  обяви бившият здравен министър Костадин Ангелов.


 


“България в момента е на автопилот и вървим към нова Жан-Виденова зима”, заяви от своя страна ексдепутатът Спас Гърневски и добави, че “правителството е неадекватно и не знае къде се намира”.


 


“Всички трябва да се вземем в ръце и до есента да предизвикаме предсрочни парламентарни избори”, призова той.
“ГЕРБ няма да се коалира с БСП и няма намерение да предаде вота и доверието на хората”, загатна шефът на изпълнителната комисия Тодоров.



Евродепутатът Андрей Ковачев добави, че “правителството е некомпетентно и се намира на безпътица като орел, рак и щука”.



Видеообръщение бе отправено и от шефа на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес, който настоя партията “да работи за правителство в сянка”.



"ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната. Мандатоносителят е формация, която явно не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическа отговорност. ГЕРБ трябва възстанови стабилността
– политическия и междуинституционалния диалог. ГЕРБ трябва да създаде условия за икономическа и социална сигурност на гражданите. ГЕРБ трябва да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО", заяви Лопес. Той посочи, че в момента страната се управлява от "коалиция на омразата".


 


"Всичко е хаотично, без визия, без посока нито пред избирателите, нито пред гражданите", заяви Лопес.


 


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.03.2022 17:46

    нагли идиоти искат пак власт,но кой да им я даде бе,крадци и лъжци сте.....ББ е полудял от страх и че не е на власт и че се държи още с продънилия се Гешев,иска да оглозга още Б-я

  • 002 Anonimen 14.03.2022 17:43

    нагли идиоти искат пак власт,но кой да им я даде бе,крадци и лъжци сте.....

  • 001 Anonimen 14.03.2022 10:46

    А,какво правим с: НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ИСТИНАТА за Барселона,...................., МИЛИОНИТЕ ,МИЛИАРДИТЕ откраднати от ОПГ "герб" ПРЕДВОЖДАНА от "Другарят" Борисов?! КАКВО?! НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,