Конгресът на ГЕРБ единодушно с 943 гласа преизбра Бойко Борисов за председател на партията за следващ 4-годишен мандат.

Свързани новини

13.03.2022 17:03

ГЕРБ преизбра Борисов за лидер, партията поема курс към предсрочни избори

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конгресът на ГЕРБ единодушно с 943 гласа преизбра Бойко Борисов за председател на партията за следващ 4-годишен мандат. Бяха преизбрани и заместниците в партията Томислав Дончев и Даниел Митов. Най-висшият партиен форум прие декларация, в която се призова ГЕРБ да работи за ново управление на страната.


 


В декларацията се отчита политическа и икономическа нестабилност и липса на ефективно взаимодействие между институциите в страната и се отправят критики към правителството на Кирил Петков.


 


В документа се констатира, че управлението на България е поверено на коалиция между популисти и авантюристи, които са обединени единствено от омразата си към ГЕРБ. В тази връзка Националното събрание на партията възлага на ръководството заедно с парламентарната група на ГЕРБ-СДС да работи за ново управление на страната, да сформира постоянни екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България.


 


Поставя се задачата да се изгради постоянно действащ национален предизборен шаб, който заедно със структурите на партията в кратък срок да представи стратегия за явяване на предсрочни избори.


 


Извършени бяха промени в Изпълнителната комисия, като на мястото на Даниела Дариткова беше избран Делян Добрев.

 

 

"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде преизбран единодушно на провеждащия се днес конгрес на партията". Това обяви по-рано при представяне на отчета пред делегатите Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия и кмет на Стара Загора:

 

"ГЕРБ има едно огромно предимство пред всички останали партии. ГЕРБ има не просто председател на партията, ГЕРБ има истински лидер и смятам, че с неговото преизбиране единодушно днес ние ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите".


 


Политическият елит на ГЕРБ се събра в "Интерекспо център" в столицата на отчетно-изборно национално събрание и посрещна на крака и с ръкопляскания своя лидер Бойко Борисов и цялото ръководство на партията.



Последно най-висшият форум на партията се проведе през май миналата година, когато бяха избрани новите заместници на Борисов - Томислав Дончев и Даниел Митов, като предишните - кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов - останаха в партийното ръководство като членове на изпълнителната комисия.


 


В Националното събрание на ГЕРБ участват близо 1100 делегати и гости от цялата страна, депутати, евродепутати и представители на местната власт. Очаква се да присъства и председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби