Свързани новини

04.09.2014 14:58

ГЕРБ: Предвиждаме нов данък върху физическите лица

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ смята да въведе нов данък за физическите лица. Владислав Горанов отсече, че за тях по-високата финансова самостоятелност на общините е много важна. „Ние ще създадем механизъм, с който общините сами ще могат да определят по своя преценка определена добавка върху дохода на физическите лица, който да остава в полза на общините", обясни Горанов.


Той посочи и другата сериозна идея за промяна в работата на Министерски съвет, а именно изваждането на енергетиката от Министерство на икономиката и енергетиката. „България ще има икономически министър, който вече няма да се занимава с енергетика, а ще се бори да търси повече инвестиции", посочи още Владислав Горанов.


Като експерт по финансите той се зарече, че стабилността на публичните финанси няма да означава замразяване на доходите, които от своя страна щели да растат. ГЕРБ няма да отстъпи от действащото пропорционално облагане на доходите на физически лица, стана ясно още от думите на Горанов.


Герберът, който е вероятен кандидат за финансов министър в следващ кабинет „Борисов", повтори и вече представената идея за сливане на Националната агенция по приходите(НАП) и на Агенция Митници, с цел по-висока събираемост на приходите в държавната хазна.


Делян Добрев пък обеща намаляване на енергийната зависимост от сегашните 90%, което може да стане по един начин. Той е добив на шистов газ, което обаче икономическият експерт и кандидат за нов мандат като министър в ресора не спомена като възможност.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв