Свързани новини

24.07.2013 16:07

ГЕРБ: Правителството и Миков да си ходят

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като напрежението на протестите в София ескалира снощи от ГЕРБ поискаха оставката на председателя на 42-рото Народно събрание Михаил Миков. От партията на Борисов заявиха, че поведението на председателя на НС е поредното доказателство за управленческата немощ на мнозинството на БСП, ДПС и Атака. С действията си и апела на г-н Миков, тези хора за пореден път доказват, че парламентът не може да работи и кредитът на доверие към него е окончателно изчерпан. „Поради липсата на всички възможности за диалог в парламента, от ГЕРБ настояваме за бързо свикване на Консултативния съвет по национална сигурност към президента, където да бъде проведен конструктивен диалог между политическите партии и да бъде определена дата за предсрочни парламентарни избори в рамките на 2013 година“, се казва в официалната позиция на партията по случай изказването на Миков във вечерта на обсадата на парламента.


Алтернативата е нови избори веднага, категоричен бе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.„Актуализацията на бюджета е глупост. Станишев съобщи лъжа, че имат да връщат 800 млн. мой кредит. Ако излязат и кажат дата за предсрочни избори, убеден съм, че протестиращите ще бъдат по-спокойни и ще имаме възможност да направим така желаните промени. Ние ще участваме дейно”, обеща Борисов. Не трябва да има и по-следващи избори, защото това вече ще бъде лудост. Готов съм да седна и да говоря с всеки, когато има разум, апелира лидерът на ГЕРБ.


От своя страна БСП обявиха, че в момента, в който Борисов и партията му казаха, че влиза в Народното събрание, се стигна до радикализиране на протестите. „Това, което се случи не е случайно. Очевидно някой се стреми на всяка цена да постигне падане на правителството час по-скоро и предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. "Много ясно личи от изявленията на г-н Борисов на кого би бил изгоден този сценарий. Гражданите трябва да си зададат въпроса кого обслужват волно или неволно. Незабавни предсрочни избори ще доведат до възпроизвеждане на статуквото. Кабинетът Орешарски няма да подава оставка“, категоричен бе Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл