Свързани новини

10.03.2010 10:02

ГЕРБ прави комисия за сваляне на Първанов

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ ще поиска създаването на парламентарна анкетна комисия, която да проучи въпроса дали президентът Георги Първанов е нарушил конституцията с публикуването на стенограмата от разговора с финансовия министър Симеон Дянков.


Съгласно чл. 32 от основния закон никой гражданин не може да бъде записван без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Искането на ГЕРБ ще бъде внесено официално на днешното заседание на Народното събрание. БГНЕС припомня, че прессекретариата на Първанов публикува стенограмата от разговора му със Симеон Дянков няколко часа след приключването на срещата. Между двамата избухна лют спор след участието на Дянков в шоу. В това предаване Дянков на въпрос дали държавният глава е млад милиардер той отговори: не е млад.
Според хора от ръководството на управляващата партия, създаването на парламентарна комисия ще бъде първа стъпка към отстраняване на държавния глава от длъжност. Другите политически сили в парламента вече изразиха своите позиции по казуса. Синята коалиция и Атака настояха за предсрочно освобождаване на Първанов. БСП, РЗС и ДПС застанаха зад президента с аргумента, че нямало правно основание за импийчмънт.
Ръководството на ГЕРБ обсъжда конфликта с държавия глава повече от три часа вчера след обяд. Днес се очаква от ГЕРБ да оповестят и декларация за спора. Ако се стигне до искане за предсрочно освобождаване на държавния глава Георги Първанов това проекторешение трябва бъде подкрепено в пленарната зала от поне 160 депутати. Всички депутати извън парламентарните групи на Коалиция за България, ДПС и Ред, законност и справедливост са 154. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец