Свързани новини

06.12.2013 16:05

ГЕРБ поздравява всички български студенти по случай официалния студентски празник – 8 декември

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скъпи студенти, бъдете все така активни и изразявайте смело позицията си относно развитието на страната ни. Вие сте бъдещето на България и ние вярваме във вашата обективна оценка.


Уважаеми управляващи, обръщаме се и към вас с апел да не допускате нашите деца да страдат от вашите грешки. Бъдете открити и честни към обществото, управлявайте в интерес на хората и на техните нужди. Само с красиви, но изпразнени от съдържание обещания не се управлява, не го ли разбрахте вече? Народът ни страда именно от вашия популизъм. Чувате ли какво искат от вас същите тези, които наградихте за гражданскатата им позиция и чувство за справедливост, с епитети като „Интернет лумпени“, „Ултраси“, „Вандали“ и „Платени банди“? Вместо обаче да се замислите над призивите на нашето бъдеще, вие, господа управляващи, си позволявате да малтретирате, обиждате и игнорирате най-будната част от нашето общество. Нека не забравяме, че точно вашата партия-майка, БКП, отмени след 1944 г. отбелязването на студентския празник.


Още по-арогантно личат и намеренията Ви в навечерието на 8-ми декември да лансирате поредния си опит да поляризирате и политизирате студентската и младежката активност с поправки в приетия само преди година закон за младежта, вместо да се замислите, че едва под 2% са младежите в България, които членуват в младежки организации. Така вместо да създавате условия за развитие на младите хора и да стимулирате тяхната инициативност, Вие създавате монопол в сектора на младежките политики. Не планирате с визия европейското финансиране на мерките за младежка заетост и образование. Свидетели сме на безпрецедентна липса на междуинституционална координация между отговорните министерства за политиките за младежта. И това на фона на данните за младежката безработица през последните 2 месеца, която се покачи до нови рекордни равнища от почти 30% благодарение на Вашето бездействие и нехайство.


Затова, дами и господа управляващи от Тройната коалиция, ние сме подготвили за вас еднопосочни самолетни билети и Ви призоваваме да се отдадете на така желаното от вас ,,ваканцуване“ и да ни отървете от Вашата порочна експертност. Крайно време е в България да остават младите и можещите, а  терминал 2 с еднопосочен билет за “демократична” дестинация да бъде изход за Вас.


    Ние от ГЕРБ няма да забравим или да оставим да бъде забравена датата 12.11.2013, когато бе употребена сила срещу мирно протестиращи студенти, които се борят за морал и човешки ценности. Ще се борим с всички законови средства, за да не се повтори тази срамна дата за България. Държавата, вместо майка, се превърна в мащеха за тези млади хора, които може би все още имат останала капчица надежда, че ще могат да живеят и да се развиват тук.


    Честит празник, скъпи студенти! Бъдете винаги активни, будни и чувствителни към несправедливостите, които Ви заобикалят. Продължавайте да отстоявате все по-гласно своите възгледи и принципи. Това е единствената гаранция, че България ще скъса един път завинаги с тоталитарното си минало и ще обърне нова страница, в която има място за всеки млад, способен и работещ българин.


Г-да управляващи, подайте оставка, за да не се лиши България от бъдещето на страната в лицето на младите хора. Tръгнете си, за да могат нашите деца да намерят смисъл да продължат живота си в своята родина.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение