Свързани новини

24.04.2009 16:13

ГЕРБ: Опит за политическа саморазправа

Видян 1807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В лицето на ръководен фактор на мандатоносителя ДПС управляващите по недопустим начин си позволяват да използват парламентарната за теснопартийни и политически цели. Чрез откровени фактологични лъжи и инсинуации те гръмко дискредитират институционалния ред в държавата за да се самопразправят с политически опоненти".


Това се казва в "Декларация на ПП ГЕРБ относно опитите на БСП и ДПС да използват случай "Йосич" за предизборно дискредитиране на Бойко Борисов". Според ГЕРБ българските институции и граждани не заслужават подобно псевдополитическо отношение. "Висшата професионална фигура в МВР, независимо от персоналната идентификация, заслужава институционално уважение и подкрепа в условията на динамични политически конфигурации. Абсолютно недопустимо е с няколкогодишно закъснение да се отправят изфабрикувани обвинения към Главен секретар на МВР. Освен омаскаряване на политическия опонент, такова поведение действа абсолютно демотивиращо за професионалния състав на МВР, защото нагледно доказва каква "съдба" може да очаква всеки отговорен фактор в българското министерство, когато напусне системата и стане "политически неудобен", се казва още в декларацията. "Такова поведение от страна на институции и лица, облечени във власт, подкопава устоите на демокрацията, без подбор на средствата и методите", се казва в документа.
"Важният обществен проблем в България днес е тоталният разпад на службите за сигурност и невъзможността им да гарантират сигурността на българските граждани. Вместо опит да се преодолее това състояние някои политически сили прибягват до непроверени и изфабрикувани факти за да постигнат политически дивиденти, които губят заради провала на управленската си политика", подчертават от ГЕРБ.
ГЕРБ призовава председателят на Народното събрание да вземе незабавни мерки за институционално "отрезвяване" на подопечните му комисии и подкомисии с оглед недопускане използването на висш властови ресурс за безпринципно омаскаряване на политически опоненти.
Според партията на Борисов "управляващите партии в България трябва да преустановят опитите за използване на властови позиции и ресурси за постигането на теснопартийни политически цели, ползвайки функционален и финансов ресурс на отговорни държавни органи". Информавията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец