Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на съветската армия показва само едно

Свързани новини

08.12.2023 12:33

ГЕРБ и ППДБ са готови на сглобка и в Общинския съвет по въпроса за Паметника на съветската армия: Ваня Григорова

Видян 591 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на съветската армия показва само едно - опитите на ГЕРБ и ППДБ да намерят своя допирна точка и да обяснят защо са готови на сглобка и на ниво Столичен общински съвет. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Ваня Григорова, общински съветник от БСП за България.

"Няма как да се примирим със заличаването на историята, но за съжаление Столичният общински съвет не решава съдбата на Паметника на съветската армия. Това, което следва да се направи, е в Народното събрание да бъде извикана областната управителка, за да обясни какво прави. Трябва да спрем да използваме историята за партийни цели", категорична е Григорова.

Тя посочи, че който и да е може да бъде избран за временен председател на СОС, ако действително София губи милиони от това, че не могат да се решат спешно проблеми.

"Да изберем една личност не е устойчиво решение. Тази личност трябва да е не само тя като личност консенсусна, но и политиките, които ще се провеждат през нея. Защото иначе ще се ядосаме и след една или две седмица ще свалим, който и да е сега. Фактът, че една седмица не се водиха публични преговори, означава че са водени задкулисни такива. Поискахме информация точно как ще бъдат изгубени тези средства и поискахме да бъде изготвен доклад от кмета на София, защото към момента имаме само едно изявление. Очевидно се нуждаем от повече информация. Ако бъдем убедени, че това е така, няма никаква пречка да изберем, който и да е и да бъде председател на СОС в рамките на определен период, да се състави комисия, да се гласува този доклад и да намерим решение на наболял проблем, а после да се търси дългосрочно решение", подчерта Ваня Григорова.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби