Свързани новини

16.09.2009 18:11

ГЕРБ атакува Закона за амнистията

Видян 1840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ ще атакува Закона за амнистията пред Конституционния съд, заяви председателят на парламентарната правна комисия Искра Фидосова. Повод за това даде изказването на премиера Бойко Борисов, че „през 2008 година Станишев, Доган и Царя са приели закон, с който всеки министър и всеки кмет получава амнистия“.


Следващата сряда съдът ще бъде сезиран за противоконституционни текстове в закона, закани се Фидосова. Тя отказа обаче да уточни на кои текстове от конституцията противоречи законът с обяснението, че в момента работна група юристи на правителството и парламента подготвя мотивите. Фидосова само поясни, че упреците са към текстовете, които засягат „безстопанственост по непредпазливост“. Както писа 19` още през март тази година, от наказателна отговорност и от последиците от осъждането ще бъдат освободени  извършилите престъпления по непредпазливост, за които се предвижда лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание.


Няма противоречие с конституцията, категорично заяви в парламента Любен Корнезов от Коалиция за България. Той е на мнение, че мнозинството би могло да отмени гласувания миналата година закон, но от това няма да има последици за амнистираните вече деяния. В защита на текстовете от Закона за амнистията се обяви и Янаки Стоилов от БСП. Според главния прокурор Борис Велчев обаче има категория лица, които се възползват от закон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв