16.05.2010 17:28

Гепиха наши с 60 кила кока на кораб

Видян 2077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима българи са заловени с 60 кг кокаин в Англия. Наркотикът е задържан при операция на българските полицейски служби и колегите им от Агенцията за борба с тежката организирана престъпност на Острова SOCA, съобщи МВР. Дрогата била укрита в багажа на трима мъже и една жена. Българите пътували с круизен кораб по маршрута Бразилия - Карибски острови - Англия. Операцията по задържането на кокаина е финализирана при акостирането на плавателния съд на пристанището в Дувър. Там четиримата българи са арестувани. До момента те не са криминално проявени, сочат данни на МВР. Оттам са категорични, че операцията по задържането на дрогата е пример за ефективното международно взаимодействие за пресичане на трафика на наркотици и професионалния обмен на информация за противодействие на престъпността. От МВР не съобщават подробности за самоличността на задържаните българи.


Латиноамерикански картели използват българи за трафик на кокаин, припомниха експерти. През последните 10 години не са рядкост случаите на задържани българи с кокаин. Голяма част от тях бяха арестувани с огромни количества от дрогата, превозвана до Европа с яхти, някои от тях с български екипажи. За българското присъствие в яхтения наркотуризъм се заговори през март 2004 г. Тогава четирима нашенци бяха заловени на 30-метровата яхта Сънрайз с 330 кг кокаин близо до остров Аруба в Карибско море. На 16 февруари 2005 г. испанската полиция откри 819 кг на яхтата Есперита, собственост на българин от Германия, и още 137 кила кокаин в автомобил край Сотогранде. Задържани бяха 16 души, 6 от които българи. През 2006 г. по информация на наши антимафиоти чужди служби заловиха близо 5 т кокаин. Голяма част от дрогата бе сипана на 2 български яхти. На 2 май край остров Мартиника с 600 кг кокаин бе задържана Океански бриз с трима българи на борда. На 1 юни пък на 300 мили от Кадис испанската полиция спипа Океански вятър с близо 3 т кокаин. И тогава бяха арестувани трима българи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни