Свързани новини

03.02.2009 13:46

Георги Първанов: "Стамболов е една от най-ярките фигури!"

Видян 1965 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако сегашните журналисти прочетат Закона за печата, който е приет по времето на Стамболов, едва ли ще бъдат във възторг. Стамболов не е символ на добрите политически нрави, но е една от най-ярките фигури. Това заяви президентът Георги Първанов в речта си за Стефан Стамболов на научна конференция в БАН, предаде БГНЕС.


"Като министър-председател, Стамболов поставя основите на законодателната и изпълнителната дейност, създава условията на икономически възход и самостоятелна национална политика. Той падна жертва на политическото насилие, омраза и агресия“, допълни Първанов. След речта на президента, Светлана Шаренкова връчи почетния знак на Стефан Стамболов посмъртно на Николай Добрев и на проф. Александър Фол. Почетното отличие, учредено от Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов“, Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии и БАН, получиха и националният омбудсман Гиньо Ганев, първият демократично избран президент д-р Желю Желев, академик Иван Юхновски. Отличието получи и проф. Стоян Венчев, чиито институт е един от учредителите на наградата и старши научен сътрудник Милен Куманов, съставител на 21 тома на архивите на Стамболов. Д-р Куманов и издателят на вестник „Земя“ Димитър Иванов получиха по един преносим компютър от образователния министър Даниел Вълчев. В началото на събитието хор на студенти от Бесарабия изпълниха възрожденски и народни песни, сред които „Рипни калинке“, „Къде си вярна ти, любов народна“, и др. При изпълнението на „Хубава си, моя горо“ хористите слязоха от сцената и пяха заедно с президента, министър Вълчев и другите официални лица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец