Свързани новини

08.09.2021 09:23

Георги Лапчев излъчи наследник за кметското място в Царево

Видян 12486 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Георги Лапчев е назначил нов заместник-кмет на община Царево, а се говори, че с това кметът посочва и кой ще го наследи в битката за кметското място на следващите избори. Това е местният юрист Марин Киров, който от години живее в София.
През 2011 г. Марин Киров е работил с покойния бургаски адвокат Евгений Мосинов по местните избори в общината, когато издигат стария кмет Петко Арнаудов, но губят изборите и Лапчев става кмет. Младият юрист се опитва да работи с новия кмет, но в крайна сметка напуска града. В София той оглави правния съвет на партията на президента Георги Първанов и отговаряше за законодателната дейност на парламентарната му група. Привлечен е като експерт във Временната комисия при промяната на Конституцията от 2015 г. в глава Съдебна власт и беше спряган за близък до главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като защитаваше тезата за равнопоставеност на съдии и прокурори в колегиите на Висшия съдебен съвет. По-късно той самият отрича тази връзка в медиите, а запознати твърдят, че всъщност гравитира към лагера на бившия зам.-главен прокурор Бойко Найденов, който не е сред привържениците на тандема Цацаров-Гешев. След промените в Конституцията Киров се присъедини към Съвета по съдебна реформа на Екатерина Захариева.
Популярен е в юридическите среди като застъпник на правата на длъжниците, автор е на законодателни предложения като закон за личен фалит, закон за колекторските дружества, ограничаване на правомощията на съдебните изпълнители и др. През годините той изгражда образа на дистанциран от партиите експерт- не е бил член на БСП, докато работи с Мосинов, а в партията на Първанов влиза от гражданската квота. Вероятно и сега няма да вземе партийния билет на местната структура на ГЕРБ, а ще се включи в някой от новите проекти.
Любопитна подробност, която редакцията ни научи е, че юристът минава за един от близките и доверени приятели на бургазлията Николай Мечков, монополист в охранителния бизнес в региона.
Очакванията са, че Киров като консенсусна фигура ще работи с всички и ще консолидира повече от една партия около себе си за следващите избори, а също и че ще понижи напрежението между враждуващите лагери в местната политика. Надеждите са, че той има контакти сред властовите среди в София, а това ще помогне за излизането  на общината от изолацията, в която се намира Царево към момента.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 08.09.2021 16:45

    Агент Гоце е застъпник на мафията у нас. Боко му е подчинен по линия на ДС .Благодарение на него бяха унищожени ракетите СС и България влезе в НАТО !

  • 001 корумпиран гербер 08.09.2021 15:47

    Този престъпен герберунгел трябва да бъде разследван и съден за далаверите и ощетяването на хората и държавата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец