Свързани новини

01.10.2012 11:32

ГДБОП разпитва Камата за черното тото

Видян 2013 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Христо Стоичков е призован за даване на показания в Главна дирекция за борба с организираната престъпност в четвъртък от 16 часа, съобщи дир.бг.


Поводът са серия негови изявления за черно тото в България и за “незаинтересоваността на държавата и БФС за спиране на машинациите във футбола”.


В средата на септември Стоичков призова публично министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да се заеме с черното тото, което се разиграва във футболното ни първенство. Според бившия национал отборите, замесени в уреждането на мачове, са няколко, пише в. "Сега".


"Не е само един отбор, има и други. Ако Цветанов го е страх да бръкне в черното тото и да се нацапа, ще му дадем ръкавели. Да не нацапа бялата риза. Мен лично не ме е страх да говоря, от нищо не се страхувам", заяви тогава Христо Стоичков.


Той ще бъде разпитан и за двубоя между управлявания от него "Литекс" и "Каварна" на 12 май 2012 г. Тогава победи ловешкият тим. Не е ясно дали този мач е сред 16-те, които УЕФА обяви, че са съмнителни в България.


Според неофициална информация Христо Стоичков няма да е единственият, който ще бъде привикан в ГДБОП за обяснения. Според "Труд" антимафиотите изготвят списък с десетки шефове на футболни клубове и съдии, които са потенциален източник на информация и които ще трябва да дадат показания през ноември.


В изнесен наскоро доклад пред Комисията към Европейския парламент, която се занимава с проблемите с мафията и организираната престъпност, България се споменава два пъти - като част от 19-те страни от ЕС, в които има случаи на уговоряне на мачове и за връзки на футболните клубове с криминални елементи.


Авторът на доклада - Емине Бозкурт от Института за международни отношения и стратегии, твърди, че мафията в България използва този спорт за пране на пари и уреждане на мачове. Нейните заключения не съдържат задължителни предписания за страните.


От БФС обаче определиха доклада като некоректен, а президентът на съюза Борислав Михайлов заяви, че за последните 3 години в България е имало сигнали за не повече от 15-16 мача за черно тото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог