10.08.2022 16:08

Газ не открихме, само неприключили работи: Алексиев за интерконектора с Гърция

Видян 3863 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цялата държава е мобилизирана, за да помогне на строителя да приключи обекта - това заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на инспекция на газовата връзка Гърция-България. 

"Остава още един проблем и той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на скадата, няма как да работи интеконекторът", посочи Алексиев. 

"Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт", каза още той и допълни, че се надяват да приключи до началото на отоплителния сезон. 

На въпрос дали ще бъдат възстановени разговорите с "Газпром", министър Алексиев посочи, че трябва да се действа системно и приоритетно. 

"Първи приоритет за нас е газовата връзка, втори приоритет е стабилизиране на "Булгаргаз". Без значение кой ще е доставчик - ако "Булгаргаз" няма средства да разпрати тези доставки, въпросът за това кой е доставчик става безсмислен", каза той. 

На брифинга пред медиите стана ясно, че Кризисният щаб работи и когато има конкретни резултати и решения, те ще бъдат съобщени официално. В тази връзка утре ще бъдат обявени готови резултати, свързани с финансовото стабилизиране на "Булгаргаз".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.08.2022 14:47

    Какво казва този юнак? Стрителството сега започва, и той лично ще го довърши ? До края на Август има още 15 дни нали ? А преди всеки край има суматоха ! Суматохата ли използвате а ? Ей без вас нямаше да съмне ! По добре се ориентирай на североизток, от там ще дойдат газта и рушветите !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог