Свързани новини

02.07.2012 17:33

Гасят Витоша с водни бомби

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 350 души от МВР, работници от горските стопанства и доброволци се включиха в погасяването на пожара в резерват Бистришко бранище в района на Витоша, който не може да бъде потушен вече два дни.

Припомняме, че в неделя пламнаха между 40 и 50 декара иглолистна гора над село Бистрица. Борбата с огнената стихия продължава вече два дни.

Наземни екипи достигнаха до мястото на пожара едва вчера. Поради големия периметър който е обхванало бедствието, участъкът се гасеше от въздуха с два вертолета Ми-17 от състава на Военновъздушните сили. 

Хеликоптерите са оборудвани със специализирана подвесна система за пожарогасене Бомби Бак. Всяка зарядка осигурява възможност за изливане на около 2,5 тона вода. Зареждането на системите се осъществява на Панчаревското езеро.

На борда на вертолетите има представители на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, които координират дейностите с наземните групи за гасене.

Миналата нощ в района на пожара са дежурили пет екипа от столичната пожарна и четири екипа от горските стопанства. Те са патрулирли с високопроходими автомобили и обхождаха пеша границите на пожара. Не е било допуснато разрастване на огъня в посока към иглолистните гори в тази част на планината.

До момента няма данни за пострадали хора. Няма опасност да бъдат засегнати близките села, съобщи пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Внимава се за влизането на хора, защото могат много лесно да бъдат оградени и затиснати. На първо място е сигурността на хората, така че няма как това да се случи в рамките на деня", подчерта министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който също бе на мястото на пожара.



Снимка: БТА

 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей