"Град Елиникон отразява нова парадигма на живот, работа и наслада от живота край морето", заяви ексклузивно пред Robb Report главният изпълнителен директор на гръцкия холдинг за недвижими имоти LAMDA Development Одисеас Атанасиу.

Свързани новини

14.04.2023 07:48

Гърция строи нов мегаполис на стойност 8 милиарда долара на брега на морето

Видян 3154 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Родина на демокрацията, западната цивилизация и сувлаки, Атина отдавна е град, изпълнен с възможности.

Затова е логично, че скоро в него ще се появи нов устойчив мегаполис, обявен за най-големия проект за градско възстановяване в европейската история. Разположен само на 20 минути от руините на Акропола, на мястото на бившето летище и олимпийския стадион, Елиникон не само ще вдъхне нов живот на гръцката столица, но и ще служи като самостоятелна дестинация.

Точните срокове за завършването на строежа, който се изгражда с частни инвестиции в размер на 8,2 млрд. долара (8 млрд. евро), все още не са определени, но градът на бъдещето в крайна сметка ще предложи луксозни хотели и международно признати ресторанти, както и най-големия търговски район в Европа и обширен крайбрежен "умен парк" с площ 1500 акра.

"Град Елиникон отразява нова парадигма на живот, работа и наслада от живота край морето", заяви ексклузивно пред Robb Report главният изпълнителен директор на гръцкия холдинг за недвижими имоти LAMDA Development Одисеас Атанасиу.

Разположен в най-големия от трите хангара на летището, Центърът за преживявания вече дава представа за това, което предстои да се случи на Елиникон, чрез серия от виртуални изложби.

"Разположен в хангар, обявен за модерен паметник от гръцкото министерство на културата, Центърът за преживявания на Елиникон възвестява нова ера за бъдещия просперитет и иновации на Гърция", каза Атанасиу. "Това е най-добрият начин да се запознаете с проекта точно сега, в световен мащаб, който ще промени начина, по който хората мислят за интелигентното градско развитие, устойчивата търговия на дребно, отдиха, туристическите преживявания и крайбрежния живот за години напред."



Един от интерактивните модели на изложбата "Живот в нова ера" в центъра използва повече от 25 000 отделни части, за да подчертае зелените площи, проектите от ново поколение и инфраструктурните проекти на Елиникон. Посетителите могат също така да плават по крайбрежието на борда на симулирана моторна лодка в изложбата "Живот край морето" или да разгледат Ботаническата библиотека, която симулира флората на парка. Можете дори да направите виртуална разходка из "Кулата на нощната градина", която имитира парка през нощта с поредица от светлинни ленти, звуци и аромати.

Елиникон ще бъде открит поетапно. Първата фаза, включваща жилищна кула и галерия за търговия на дребно и заведения за хранене, се очаква да бъде открита през 2025 г. Тя ще бъде последвана от стартирането на спортен комплекс, яхтено пристанище и транспортна система от следващо поколение.

"Ellinikon демонстрира проект с глобално въздействие, който също така ще генерира огромна инвестиционна стойност и ще създаде хиляди работни места за гръцката икономика", добавя Атанасиу. "Центърът за преживявания е вдъхновяващ символ на това, което предстои да се случи за Гърция и света."


Източник: robbreport.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец