Sakellaropoulos Organic Farms спечели първата позиция в света като компания-производител на гурме маслинови масла, както и първите четири места в Топ 5 на ароматизираните зехтини в света за 2022 г. за тяхното качество и вкус.

Свързани новини

20.04.2023 13:24

Гърция печели първо място за най-добър зехтин в света

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият зехтин в света е гръцкият. Един признат производител на зехтин от Спарта, Южна Гърция, спечели престижните световни награди за зехтин EVOO 2022 за своите изискани гурме зехтини, изстрелвайки Гърция на първо място в тази категория, предаде greekreporter.com.

Sakellaropoulos Organic Farms спечели първата позиция в света като компания-производител на гурме маслинови масла, както и първите четири места в Топ 5 на ароматизираните зехтини в света за 2022 г. за тяхното качество и вкус.

Общо десет гурме маслинови масла на същия производител се класираха в Топ 20 на света и в класацията на най-добрите ароматизирани масла на 2022 г.


Това изведе Гърция на първо място в Топ 5 на страните с ароматизирани масла за годината, тъй като допринесе за 35 % от общия брой точки, получени от Гърция в категорията "Ароматизирани масла в света" в световната класация.


Световна класация на зехтина

"В края на всяка година, в която се събира реколтата от маслини, Световната асоциация на журналистите и писателите за вина и спиртни напитки (WAWWJ) събира и класира всички маслинови масла, които са били избрани в 32 признати международни конкурса в целия свят, за техния вкус и качество, с метода на сляпата дегустация, основан на правилата на Международния съвет за маслините", обяснява Sakellaropoulos Organic Farms на своя уебсайт.

Тази световна класация на зехтина, наречена EVOO World Ranking (EVOOWR), е част от световната класация на WAWWJ, създадена през 1997 г.

Тази година EVOOWR изследва 18 312 проби маслиново масло от 38 страни производителки на маслини и съответно 1 986 фирми-производителки, които вече са били отличени в тридесет и два международни конкурса.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.