29.06.2015 11:36

Гърция осъмна със затворени банки

Видян 809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцките банки днес няма да работят и ще останат затворени през цялата седмица. Снощи премиерът Алексис Ципрас официално обяви въвеждането на банкова ваканция и контрол на капиталите.


 


Банките няма да работят до 7 юли, а съветът за финансова стабилност на Гърция препоръча да бъде въведено и ограничение на тегленията от банкомати – до 60 евро дневно. Лимитът ще важи за притежателите на карти на гръцките банки, а за собствениците на чуждестранни ще е в сила този праг, определен от издателите на картите.


 


Обявяването на банкова ваканция последва драматичния развой на събитията през уикенда, когато след поредния провал на преговорите с кредиторите правителството в Атина заяви, че ще се допита до народа дали да приеме предложения му спасителен пакет. Последва остра реакция на европейските партньори и заявка на финансовите министри на еврозоната, че няма да правят повече предложения на Гърция.


В неделя парламентът гласува за свикването на референдум за спасителния план, като се очаква президентът да издаде указ за провеждането му на 5 юли. Междувременно до тази дата ще изтече действието на сегашните условия по втория спасителен пакет, отпуснат на Атина от 2010 г. насам. На 30 юни е падежът по вноска от 1.6 млрд. евро, която Гърция трябва да плати на Международния валутен фонд и която по всяка вероятност няма да направи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец