Ганайският предприемач Афуа Асантеваа Овусу Адуонум

Свързани новини

02.01.2024 16:46

Ганайка счупи световен рекорд, пеейки повече от 5 дни подред

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ганайският предприемач Афуа Асантеваа Овусу Адуонум се е опитал да постави световен рекорд за пеене без прекъсване. Тя започна своето "пеене" в столицата на западноафриканската държава, Акра, на Бъдни вечер и приключи в петък, като пя в продължение на 126 часа и 52 минути.

По време на петдневното събитие Асантеваа изпълняваше непрекъснато местни песни, като получи огромна подкрепа от ганайците, включително от бившия президент Джон Драмани Махама и настоящия вицепрезидент Махамаду Баумия, които се кандидатират за най-високия пост в страната на изборите през 2024 г.

Твърди се, че тя е детронирала индиеца Сунил Вахмаре, който държеше рекорда от 2012 г., когато пя в продължение на 105 часа. Асантеваа, за разлика от Вагмаре, не е професионална певица и някои ганайци в социалните медии се усъмниха в способността ѝ да извърши своя подвиг, когато тя започна предизвикателството "пеене в продължение на един ден". Въпреки това се съобщава, че тя е успяла неофициално да надмине времето на рекордьорката с още 21 часа.


Световните рекорди на Гинес (GWR) отговориха на коментар във Facebook, който ги предупреждаваше, че Асантеваа е завършила опита си в петък, като описаха събитието като такова, което "със сигурност изглежда е завладяло въображението на обществеността".

Тя също така заяви, че нейните съдии "очакват с нетърпение да получат доказателствата", за да определят дали Асантеваа е счупила рекорда за най-дълго певческо предизвикателство, изпълнено от отделен човек.

Опитът съвпадна с усилията на Гана да привлече повече туристи и да популяризира своята култура, включително музика. По-рано този месец правителството стартира програма за издаване на визи при пристигане за туристи, които посещават бившата британска колония за коледните и новогодишните празници, като част от 10-годишната си кампания "Отвъд завръщането", която има за цел да насърчи членовете на общността на африканската диаспора да опознаят Гана и да възстановят връзката си с нея.


През уикенда Управлението по туризъм на Гана (GTA) назначи 33-годишния предприемач за свой посланик на туризма като награда за това, че е "поставил в центъра на вниманието" най-големия производител на злато в Африка, който според Глобалния индекс на мира е една от най-мирните страни на континента.

"Това й дава достатъчно отговорности да работи в тясно сътрудничество с нас за по-голямо проектиране на страната и за нейното рекламиране на вътрешния и международния пазар. Това е голям подвиг, който е в полза на страната. Много е важно да използваме личността на Афуа Асантеваа", заяви Кофи Ата Какра Куси, заместник-ръководител на отдела за корпоративни въпроси в ГТА, пред местната телевизия JoyNews.

Междувременно ганайският кулинар Файла Абдул Разак започна готварски маратон в полунощ в понеделник, като целта му е да подобри настоящия световен рекорд от 119 часа и 57 минути, който се държи от ирландския готвач Алън Фишър.

Нигерийският готвач Хилда Ефионг Баси държеше световния рекорд за най-дълъг готварски маратон от юни миналата година, но през ноември беше свален от Фишър.

Файла се опитва да готви без прекъсване повече от 120 часа, за да изпревари Фишър и да си върне титлата за Западна Африка.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни