Свързани новини

25.01.2022 15:09

Галъп: За пръв път от 2009 г. насам доверието в правителството е по-високо от недоверието

Видян 2651 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След първия месец работа на новото редовно правителство на премиера Кирил Петков доверието в кабинета достига 44.9% и е по-високо от недоверието (39%). Това се случва за пръв път от началото на първия мандат "Борисов" през 2009 г. и показва акумулиране на надежда за край на политическата криза, предаде Медиапул.




Това показват резултатите от социологическо проучване на "Галъп интернешънъл болкан", проведено е сред 805 пълнолетни българи между 6-ти и 14-ти януари по метода "лице в лице".




Оттам посочват, че през последните години доверието в правителството се е запазвало на трайни нива от около 30%. По-сериозен спад имаше в последните месеци на кабинета "Борисов 3", последван от покачване на положителните оценки за правителството по времето на двата служебни кабината на Стефан Янев.




"Опитът показва, че развръзката на политически кризи обикновено носи успокоение, което дава отражение в по-високо стартово институционално доверие и надежда. Общественото мнение донякъде винаги следва победителя. Едва няколко месеца след встъпване в мандат обществото започва по-детайлно да оценява работата на властта по конкретните предизвикателства. Тази детайлна оценка ще наблюдаваме в следващите месеци", посочват от "Галъп".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Портиерът на американското посолство е платил на Галъп 25.01.2022 15:57

    Деветмесечното управление на Румен Радев се характеризира единствено с бруталното обслужване на американския геополитически интерес. Нищо друго. Всичко, което стана тук през последната година – три парламентарни избора и прочие бе, за да се натамъни новото проамериканско статукво. Това е много обидно, ако и да е познато. Няма нищо друго. Никаква промяна, никаква борба със статуквото и корупцията, никакво ново начало. Борисов на фона на Радев изглежда като гъвкав, хлъзгав и недостатъчно лоялен на американците човек. Заради което и го махнаха. Радев се оказа по-католик и от папата на евроатлантическата идея, а театрото, което се опитва да играе с Македония, уж разграничавайки се от Кирил Петков, е унизително за него. Двамата се изтъргуваха в пакет, а сега трябва да плащат своята част от сделката, която ги докара на власт. Всички знаем какво направиха миналото лято – Америка на три морета и прочие. Радев изтъргува българския национален интерес, за да свали ГЕРБ от власт. Един политик е толкова голям, колкото са големи целите му. На Радев хоризонта е Борисов. Не можа да отлепи по-надалеч. Явор Дачков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог