Свързани новини

02.08.2019 10:56

Галъп: Слави и Борисов еднакво харесвани

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Доверието в премиера Бойко Борисов и в Слави Трифонов е съизмеримо, сочат данните от изследователската програма „Политически и икономически индекс“ на „Галъп интернешънъл“. 39 на сто са отговорили, че имат доверие на Трифонов, 41 на сто - не. 30% се доверяват на Борисов, а 54 на сто - не. Изследването е проведено по метода „лице в лице“ сред 833 души между 5 и 12 юли.

„Това при Слави Трифонов е преди всичко доверие в човек, който е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив, доверие в телевизионен водещ. А когато влезеш в политиката, започват да гледат на теб по съвсем друг начин и това доверие започва да се харчи”, коментира социологът от „Галъп интернешънъл” Първан Симеонов пред Нова телевизия. „Данните за доверието в Трифонов са сравнително добри. Назад във времето са били и по-добри. Като че ли Трифонов малко изтърва времето”, коментира Симеонов. „В същото време явно си е направил сметка, че и традиционните партии са в упадък. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт”, допълни той.  

Според Първан Симеонов от политическия проект на Слави Трифонов е естествено да се притесняват протестните, популистките, патриотичните формации. „Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които биха гласували за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни. Разбира се и БСП трябва да се притеснява, защото може да им отнеме донякъде монопола върху протестното и наказателно гласуване”, каза Първан Симеонов.

„ГЕРБ обаче също трябва да се притеснява. Типът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ”, коментира социологът.
„Това, което Трифонов пропагандира, се харесва. Не е изключено да продължи да налага част от този свой дневен ред. Най-опасно за проекта на г-н Трифонов е да не надценят възможностите си, защото подобни проекти вече са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са различни”, коментира Първан Симеонов.


Източник: Сега


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби