Свързани новини

11.12.2011 12:56

Гълъбин Боевски проговори

Видян 2845 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гълъбин Боевски даде първото си интервю за националната телевизия след като бе задържан за притежание на наркотици на летище в Сао Пауло, предаде дир.бг. Шампионът от Олимпийските игри в Сидни бе задържан на 24 октомври на международното летище "Гаурольос" в Сао Пауло, след като при проверка на полицията в куфара му бяха открити 9 килограма кокаин. Боевски лежи в ареста от тогава, но твърди, че е невинен. 


"Не съм извършвал никакво престъпление и нямам нужда да го правя. На летището купих три празни куфара. След това полицията дойде при мен и дъщеря ми Сара. Ние си помислихме, че става въпрос за рутинна проверка. Когато ме задържаха, и двамата се разплакахме, защото не очаквахме подобно нещо", разказа Боевски.


"Надявам се скоро адвокатите да докажат, че съм невинен и да се върна в България. Най-важно за мен е да изчистя името си. Когато се върна, ще започна да тренирам. Искам да спечеля титла на Олимпиадата в Лондон", каза още щангистът.


Той обясни какви са условията в затвора за чужденци "Итаи", където лежи. "В една килия съм с още 10 човека, спя на земята. Времето върви много бавно, това е най-мъчното", сподели Боевски.


"Всичко останало е преодолимо, но да се видиш в затвора без вина, това е убийствено. Единственото, което е, че всичко се случва много бавно и докато направят това разследване, аз ще стоя на това място, дано да ме пуснат по-скоро, за да съм полезен, да се разбере цялата случка. Консулът дойде, видяхме се, говорихме, също и моята съпруга - поговорихме. На другия ден дойдоха българският и  бразилският адвокат. Мисля непрекъснато и с адвокатите къде какво се е случило. 45 дни не съм спрял да мисля. За мен най-големият проблем е, че  ми развалиха доброто име, което съм го градил години наред. Аз имам добър живот и добър бизнес, не ми е нужно да правя такива неща. Никога не съм си мислил за това и най-малкото съм достатъчно популярен навсякъде по света - олимпийски шампион, за да съм малоумен да тръгна да направя такова нещо... Имам предостатъчно пари, за да живея без да правя глупости", каза още 36-годишният арестант.


 


Припомняме, че най-големият си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато стана олимпийски шампион в Сидни. 36-годишният спортист бе избран за спортист номер едно на България. Собственик е на елитен фитнес център. Това не е първият скандал около него -през 2003 година бе наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му. През 2008 година семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор. Тогава Боевски - старши беше общински съветник от ПП ГЕРБ в СОС, избран на местните избори през 2007 година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв