Свързани новини

15.04.2009 11:24

Г. Лозанов: "Никога държавата не се намесвала толкова в регулацията на медиите!"

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"С приемането на Закона за публичното радиоразпръскване се суспендира Закона за радио и телевизия!" С тези думи медийният експерт доц. Георги Лозанов коментира законопроекта, който вчера беше подкрепен от две парламентарни комисии – по Гражданско общество и медии и по Транспорт и съобщения, предаде БГНЕС.
Според Лозанов законът е скандален по две причини – на края на мандата си управляващите принасят влиянието си върху медиите, което ще продължи и след изборите и никога държавата не се е намесвала толкова много в регулацията на медийната среда. „С този закон почти се връщаме в държавно устройство на медиите”. Той коментира, че с приемането му се създават и условия за корупция, тъй като между държавата и частният бизнес ще се формират отношения, които от нищо бе произтичат.


Това е четвъртата пресконференция на лабораторията за медиен мониторинг "Медийна демокрация". Нейна тема този път е как предизборната ситуация ще се отрази на медиите. Лозанов смята, че политическото и неговите основни играчи са в дълбока криза и затова си служат с паралелни средства за формиране на вот, включително и чрез медиите. Той коментира още, че от дебата между Борисов и Станишев публиката се е изненадала с това, че не е имало изненади, с изключение на това, че Бойко Борисов е държал тона си за политиката извън политическото говорене. „Станишев имаше вид на сух колежанин, но под влияние на Борисов се  разкрепости”, добави Лозанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл