Върховният съд на Франция постанови, че банкерът на BNP Paribas Бертран Лавин, който спечели 4,5 милиона евро (4,9 милиона долара) по дело за несправедливо уволнение, не може да задържи финансовата награда, съобщи Bloomberg

Свързани новини

17.03.2024 07:33

Френски съд нареди уволнен банкер да върне 5 млн. долара

Видян 22950 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният съд на Франция постанови, че банкерът на BNP Paribas Бертран Лавин, който спечели 4,5 милиона евро (4,9 милиона долара) по дело за несправедливо уволнение, не може да задържи финансовата награда, съобщи Bloomberg.

Решението, което според съобщенията е постановено на 6 март след правни консултации със съдии от ЕС, се основава на констатациите, че искът на Лавин, подаден във Франция, е подобен на този, който е подал срещу същата компания във Великобритания, където му е присъдена £ 81,175 ($ 104,330).

Френският съд установи, че претенциите на Лавин са недопустими в страната при тези обстоятелства, тъй като "са свързани с трудовия му договор със същия работодател". Решението отменя победата му през 2019 г. в Парижкия апелативен съд, слагайки край на десетилетие съдебни спорове във Франция.

Ищецът беше уволнен от BNP през 2013 г. след 15-годишна кариера във втората по големина банка в Европа.

Лавин оглавява отдела за лихвени проценти и FX търговия за Азиатско-тихоокеанския регион в Сингапур, а след това управлява група търговци в Лондон. Уволнението е станало на фона на разследване за манипулиране на референтните лихвени проценти.


Според съдебните документи, видени от информационната агенция, Лавин твърди, че е изкарал почти две години, без да печели пари, след като е загубил работата си като ръководител на BNP за търговия с фиксирана доходност и кредити за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

Съдът в Обединеното кралство не откри доказателства за неправомерно поведение от страна на банкера и постанови, че "неговата почтеност е просто извън съмнение". Въз основа на това заключение Лавин заведе дело във Франция с искане за допълнително обезщетение.

През 2019 г. Парижкият апелативен съд заяви в решението си, че Лавин е "претърпяла много сериозни вреди от материална, професионална и морална гледна точка" от "безпочвеното" уволнение и е присъдила далеч по-голямо обезщетение.

BNP Paribas е френски финансов конгломерат, класиран сред четирите най-големи банки във Франция. Кредиторът не призна вината си, но се съгласи да допринесе с 661 600 долара за проекти за финансова грамотност.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв