Лидерът на крайната левица Жан-Люк Меленшон заяви, че изпращането на войски в Украйна "ще ни превърне във воюващи страни".

Свързани новини

27.02.2024 15:36

Френската опозиция удари Макрон за "изпращането на западни войски в Украйна"

Видян 912 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник лидерите на френските партии упрекнаха президента Еманюел Макрон, че е обсъдил възможността за изпращане на западни войски в помощ на Украйна, пише европейското издание на Политико.

Макрон, който в понеделник беше домакин на среща на върха в подкрепа на Киев в Париж, заяви, че в момента няма консенсус сред лидерите на ЕС за изпращане на войски на място, но добави, че "нищо не е изключено".

"Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", заяви Макрон пред репортери на пресконференция след срещата на върха.
           
Думите му обаче предизвикаха ответна реакция както от страна на крайнодесни, така и от крайнолеви партийни лидери.

"Не знам дали някой осъзнава сериозността на подобно изявление", заяви Марин Льо Пен, лидер на крайнодясното Национално обединение. "Еманюел Макрон се прави на военен лидер, но това е животът на нашите деца, за който той говори с такова безгрижие. На карта е поставен мирът или войната в нашата страна".

Лидерът на крайната левица Жан-Люк Меленшон заяви, че изпращането на войски в Украйна "ще ни превърне във воюващи страни".

"Войната срещу Русия би била лудост", пише той в X, бившия Twitter. "Тази войнствена словесна ескалация от страна на една ядрена сила срещу друга голяма ядрена сила вече е безотговорна постъпка. Парламентът трябва да бъде информиран и да каже "не". Не на войната!

Крайно време е да договорим мир в Украйна с клаузи за взаимна сигурност!"
Въпреки че Льо Пен се опитва да се дистанцира от руския президент Владимир Путин, откакто започна пълномащабната му инвазия в Украйна, нейната партия има дълга история на връзки с Русия, включително чрез заеми, от пуснати от руски банки. Меленшон също правеше проруски коментари преди Москва да започне тоталната си война срещу Украйна. Неговата партия "Непреклонна Франция" се застъпва за излизане на Франция от НАТО.

Макрон заяви, че лидерите на ЕС, събрали се в Париж, са обсъдили темата за западните войски на място в Украйна по "много свободен и пряк" начин, като добави, че "всичко е възможно, ако е полезно".



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните