Френската банкова група Societe Generale обяви в понеделник, че спира всички свои бизнес дейности в Руси

Свързани новини

11.04.2022 11:54

Френска банка напуска Русия заради Украйна

Видян 1392 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френската банкова група Societe Generale обяви в понеделник, че спира всички свои бизнес дейности в Русия.




"Сосиете Женерал" прекратява банковата и застрахователната си дейност в Русия и обявява подписването на споразумение за покупко-продажба на целия си дял в "Росбанк" и руските застрахователни дъщерни дружества на групата на "Интеррос Капитал", предишния акционер на "Росбанк".


 


"С това споразумение, сключено след няколко седмици интензивна работа, групата ще излезе по ефективен и организиран начин от Русия, като осигури приемственост за своите служители и клиенти", се казва в изявление на уебсайта на групата.


 


Очаква се продажбата на активите да приключи през следващите седмици. Според прессъобщение на Interros условията на сделката за придобиване на Rosbank, в която основен акционер е Societe Generale, са били одобрени от руската правителствена комисия за контрол на чуждестранните инвестиции.


 


Съгласно условията на сделката Росбанк ще продължи дейността и развитието си в Русия и ще запази статута си на привилегирован партньор на Societe Generale.


 


"Росбанк продължава да работи нормално. Банката разполага с балансиран кредитен портфейл и диверсифицирана ликвидна база, създадени са мощни механизми за поддържане на непрекъснатостта на операциите и управление на киберсигурността. Дейността на банката е в съответствие с всички регулаторни изисквания", се казва в изявлението.




Росбанк е една от 15-те най-големи руски банки по размер на активите и е сред най-системно важните кредитни институции в страната. Според Forbes Русия Росбанк е смятана за третата най-надеждна руска банка.


 


 


Societe Generale е поредната международна финансова институция, която преустанови дейността си в Русия през последните седмици под натиска на санкциите, които САЩ, по-голямата част от ЕС и редица други държави наложиха на Москва в отговор на войната в Украйна.


 


Миналия месец "Голдман Сакс", "Джей Пи Морган Чейс", "Дойче банк", "Райфайзен банк" и редица други банкови компании обявиха, че напускат Русия.


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 шменти капели 11.04.2022 14:05

    А заради кой тази банка напусна България?

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.