В отговор говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че "в този случай трябва да говорим не за вероятността, а по-скоро за неизбежността" на пряк конфликт между НАТО и Русия, ако в Украйна бъде изпратен западен военен персонал.

Свързани новини

27.02.2024 14:15

Франция създава коалиция за въоръжаване на Украйна с оръжия с голям обсег

Видян 560 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франция оглавява нова коалиция, която има за цел да предостави на Украйна "ракети и бомби със среден и дълъг обсег ", обяви президентът Еманюел Макрон. Той също така не изключи възможността за разполагане на сухопътни сили в подкрепа на Киев в бъдеще.


Макрон направи тези забележки след срещата на върха на поддръжниците на Украйна в понеделник, която имаше за цел да демонстрира непоколебима подкрепа за Киев на фона на спирането на американската помощ.


Според френския лидер новосъздадената коалиция има за цел да даде възможност на Украйна да "нанесе дълбоки удари". Съществува "широк консенсус за още повече и по-бързи съвместни действия " в подкрепа на Киев, добави Макрон.


Този ход идва в момент, когато продължаващата помощ на САЩ за Украйна остава под въпрос. Последният пакет на президента Джо Байдън, който предвижда допълнителни 60 млрд. долара за Киев, е в неизвестност от месеци поради противопоставянето на републиканците в Камарата на представителите. Законодателите дадоха да се разбере, че ще отстъпят само ако Белият дом се съгласи да засили граничния контрол на САЩ и да спре потока от нелегални мигранти от Мексико.


В понеделник Макрон също така заяви, че не е изключено разполагането на западни войски в Украйна, настоявайки, че Париж "ще направи всичко необходимо, за да гарантира, че Русия няма да може да спечели тази война". Забележките му бяха повторени от френския министър-председател Габриел Атъл в коментар пред телевизионния канал RTL във вторник.

В отговор говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че "в този случай трябва да говорим не за вероятността, а по-скоро за неизбежността" на пряк конфликт между НАТО и Русия, ако в Украйна бъде изпратен западен военен персонал.

По-рано този месец Париж и Киев подписаха двустранен пакт за сигурност, по силата на който Франция обеща помощ за отбрана на стойност 3 млрд. евро (3,26 млрд. долара) до края на годината. През януари Макрон разкри плановете си да предостави на Украйна още 40 крилати ракети с голям обсег SCALP-EG и "стотици бомби".

Париж се съгласи да достави ракетите, които могат да се похвалят с обсег от над 250 км (155 мили), през юли миналата година, месеци след като Обединеното кралство се съгласи на подобна стъпка.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни