"Мария Ирина" - известна преди като "Вила дел Маре" - е едно от най-богатите имения на Френската ривиера. Оценявана на около 120 млн. евро (130 млн. долара), вилата разполага с басейни, тенис корт и хеликоптерна площадка.

Свързани новини

24.02.2024 07:30

Франция конфискува вила на Газпром на Лазурния бряг

Видян 2562 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франция е конфискувала луксозна вила на Лазурния бряг по подозрение, че тя принадлежи на руския енергиен гигант "Газпром", съобщи вестник Le Monde, като се позова на френски прокурори.

Според доклада вила "Мария Ирина" - известна преди като "Вила дел Маре" - е едно от най-богатите имения на Френската ривиера. Оценявана на около 120 млн. евро (130 млн. долара), вилата разполага с басейни, тенис корт и хеликоптерна площадка.

Имотът с площ от три хектара официално принадлежи на руско-арменския магнат Самвел Карапетян, който го купува през 2010 г. Карапетян е ръководител на Tashir Group, водеща компания на пазара на търговски недвижими имоти в Русия.

Френските прокурори обаче смятат, че при закупуването на имота Карапетян е действал от името на "Газпром". Според документите, анализирани от Le Monde, бизнесменът е купил акциите на Maritime Villa Holding SNC, собственик на имота, от Газпром нефт благодарение на заем от 124 млн. долара, отпуснат от Газпромбанк. Заемът е отпуснат от руската банка в замяна на залагане на вилата като обезпечение, твърди изданието.

"Съществуват доказателства, които сочат, че последователните планове за придобиване на вилата са били осъществени от името на различни компании, чиято непряка собственост би била равносилна на това "Газпром" да се превърне в действителен бенефициент", заяви парижката прокуратура.


Конфискацията е най-голямата акция на френските власти, откакто Западът започна да налага на Москва санкции, свързани с Украйна, пише Le Monde. Имущество, принадлежащо на богати руснаци, включително десетки суперяхти, беше конфискувано по целия свят като част от западните санкции.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.