Свързани новини

23.08.2021 15:38

Фондацията ни с Кирил Петков обучава студенти безплатно: Министърът на образованието

Видян 2298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дневник публикува отвореното писмо на служебния министър на образованието чл. кор. проф. дхн Николай Денков. То е по повод медийни атаки срещу него и колегата му Кирил Петков - служебен министър на икономиката, с когото са основатели на фондацията "Център по приложни изследвания и иновации". Тя има за цел да подпомага безплатно студенти в Центъра по приложни изследвания и иновации, който се намира в в Биологическия факутет на Софийския университет.

През последните дни редица жълти медии тиражират манипулативна смесица от истини, полуистини и откровени лъжи, навързани помежду им чрез странна псевдологика, в опит да дискредитират министри от служебното правителство.

Тъй като в една от медийните спекулации за "кроеж за обир по харвардски" беше замесено и моето име, искам да изложа конкретни факти. Защото, както е казал Талейран: "Има по-страшно оръжие от клеветата: истината."

- Фондация "Център по приложни изследвания и иновации" е учредена от Кирил Петков и от мен, за да обучава студенти в областта на иновациите и предприемачеството. През обучителния курс за 5 семестъра са преминали 119 студенти от СУ "Св. Климент Охридски", Медицинския университет - София, и други висши училища. Обучението е безплатно!

- Лекциите се водят от едни от най-добрите специалисти в страната, а също и от няколко висококвалифицирани българи, които работят в чужбина. Те работят безплатно!

- Част от завършилите курса, след представяне на курсова работа, развиват иновативните си идеи, използвайки апаратурата в Центъра по приложни изследвания и иновации. Безплатно!

- Фондация "Център по приложни изследвания и иновации" не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион