Свързани новини

24.02.2021 17:04

Фондация Конрад Аденауер се самоуби с цензура у нас

Видян 2499 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В българското медийно пространство, често се срещат становища за развитието на България отправени от немската фондация ‘Конрад-Аденауер’ [кръстена на първия федерален канцлер на република Германия Конрад Аденауер (1876-1967)]. Oсвен посланик на европейските демократични нрави и идеали, фондацията е и ‘ценен партньор’ на България и българското правителство, по думите на премиера Бойко Борисов. Близката до управляващия Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия организация основава своето бюро в София през 1994 и оттогава сътрудничи с дясно ориантираните партии в България, като заема позиции по вътрешно и външнополитически въпроси.
През последните десет години, ‘Конрад-Аденауер’ задълбочи работните си отношения както с управляващата група на ГЕРБ, така и с поддържащите стуктури на партията като младежката организация на ГЕРБ и ‘Жени ГЕРБ’. Няколко пъти през годините, видни министри и дипломати на управляващата партия са канени на работни срещи в централите на фондацията в София и Берлин. За други членове от редиците на ГЕРБ немският партньор организира семинари и обучения. От обръщението на Борисов към фондацията, отправени в рамките на партийния конгрес на ГЕРБ през януари 2019, се разбира, че тя е и важен финансов спонсор на управляващата партия в България, ‘благодарение на която ГЕРБ са финансово независими и могат да канят външни лектори’.
Една от най-разискваните теми между видните представители на ‘Конрад-Аденауер’ и ГЕРБ е темата за корупцията и върxовенството на закона. Така например българският вицепредседател Екатерина Захариева е поканена на работна среща в края на май 2017, в Берлин, където тя е посрещната от Ханс-Герт Пьотеринг, политик от ХДС, бивш председател на европейския парламент и председател на фондацията от 2010 до 2017 година. Двамата обсъждат коалиционните връзки след българските парламентарни избори през 2017. Пьотеринг се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв