Фон дьо тенът
01/03

Свързани новини

28.03.2024 08:03

Фон дьо тенът е незаменима основа за безупречен грим

Видян 246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дори ако очите ви имат безупречни стрелки, а устните ви имат невероятен блясък, знайте, че без равномерен тон на лицето няма смисъл от никакъв грим! В края на краищата,  био фон дьо тен ще осигури безупречно покритие, ще скрие несъвършенствата и нередностите и ще направи вашия външен вид добре поддържан и завършен.


Определете типа на кожата


Защо трябва да изберете  фон дьо тен специално за вашия тип кожа? Това ще позволи да запазите здравето си, да не я натоварвате кожата излишно и да постигне максимално добър ефект през деня. В края на краищата, правилно избраният тон издържа много по-дълго и не е необходимо да се коригира.


1.    Нормална кожа. Няма проблеми при избора на фон дьо тен за нормална кожа, той може да бъде както на водна, така и на маслена основа. През зимата е желателно да изберете формула с подхранващи компоненти, през лятото - с лека хидратираща формула.


2.    Мазна кожа. Според текстурата кремообразните тонални покрития, които не създават ефект на маска, са подходящи за мазна кожа. За да постигнете матов ефект, трябва да обърнете внимание на фон дьо тен крем-пудра, BB крем, както и фон дьо тен с матово покритие. Желателно е продуктът да е на минерална основа, регулира влагата и премахва излишния блясък. Така ще предотвратите запушването на порите и появата на комедони, а гримът ви няма да "плува". На опаковката вижте означенията „non-comedogenic“ – не предизвиква запушване на порите и „oil free“ – не съдържа масла.
 
3.    Суха кожа. За суха и чувствителна кожа са по-подходящи продукти със съдържание на хранителни компоненти, които няма да подчертаят сухотата и лющенето. Това са продукти с хиплуронова киселина, маслена основа, витамини и керамиди. Препоръчително е да изберете консистенция, подобна на волан, която лесно ляга върху кожата и я овлажнява.


4.    Комбинирана кожа. Ако кожата ви е мазна на някои места и суха на други, опитайте да комбинирате различни кремове. Важно е да избягвате фон дьо тени, които овлажняват кожата и са наситени с масла. Трябва да изберете различни методи за нанасяне за различните участъци от кожата: върху мазна кожа - четки и гъби, върху суха кожа - нанесете с пръсти.


5.    За проблемна кожа. Ако имате белези от акне, важно е да намерите продукт, който осигурява едновременно тонизиране и изглаждане. Наслояването на продуктите е ключово тук. Освен това основата трябва да е некомедогенна. За да предотвратите образуването на пост-акне, използвайте основа с UV филтри, които ще предпазят кожата от ултравиолетовите лъчи. Препоръчително е да нанасяте основа с плътна четка.



И за да нанесете перфектно и равномерно тоналния крем, е необходимо да изберете инструмент за неговото нанасяне - четка за фон дьо тен.

Как да изберем правилно


Основните  четка за фон дьо тен също могат да бъдат класифицирани по форма:
●    права  четка за фон дьо тен: такива модели са най-подходящи за нанасяне на течен тонален продукт, който осигурява плътно покритие. По форма може да бъде овална, правоъгълна или плоска четка;
●    скосена: има ъглова форма, заострена от едната страна. Скосената четка за смесване е чудесна за смесване на грим на труднодостъпни места като носа и ъглите на устата.
Намирането на правилната четка е важен въпрос, за който трябва да вземете предвид различни фактори, така че за да улесните този процес, ви предлагаме да се запознаете с основните препоръки за избор на идеалната четка за основа:
●    вземете предвид вашия тип кожа: изберете четка, съвместима с вашия тип кожа. Ако имате чувствителна кожа, препоръчваме да закупите основи от синтетика, тъй като те не предизвикват дразнене и алергии;



 
●    вземете решение за формата на четката: правите четки са идеални за течни тонални продукти, докато скосените четки са чудесни за работа с труднодостъпни места;
●    вземете предвид размера на четката: по-голямата четка е подходяща за нанасяне на козметика върху големи площи, например върху бузите, а по-малката - за прецизно нанасяне.
В нашия магазин можете да намерите всякакви четки за тонални продукти за различни нужди, техники и бюджет. Независимо от вашето ниво на умения или предпочитания, ние можем да предложим много модели, които ще станат незаменими във вашия арсенал. Купете днес и се насладете на професионален грим с най-добрите инструменти!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.