Свързани новини

02.04.2020 15:21

Фон дер Лайен загрижена от извънредните мерки в Унгария

Видян 1772 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази загриженост от въведените извънредни мерки в Унгария във връзка с коронавируса:


„Особено съм загрижена за ситуацията в Унгария. Ако се наложи, ще предприемем необходимите мерки, както вече направихме преди. Извънредните мерки може и да са необходими, признавам това, но те трябва да са ограничени до това, което е необходимо, да са стриктно пропорционални и адекватни на ситуацията. Те не трябва да продължават за неопределено време и е особено важно да бъдат подлагани на редовно преразглеждане“.


В началото на седмицата унгарският парламент одобри закон, който дава възможност на премиера Виктор Орбан да управлява чрез укази на практика за неопределено време.


Според един от приетите текстове се предвижда 5 години затвор за всички, които възпрепятстват мерките за борба със заразата и за тези, които разпространяват фалшива или изкривена информация за действията на кабинета.


Фон дер Лайен определи днешното решение на Съда на ЕС за Чехия, Унгария и Полша за бежанците като важно, което ще даде насоките за бъдещия пакт за миграцията. Според съда трите страни членки са нарушили европейското право с отказа си да приемат своя дял мигранти през 2015 година.


„Това решение е важно. То се отнася за минало време, но ще ни даде насоки за бъдещето. Съдът е много ясен за отговорността на страните-членки и сега ние работим по подготовката на пакта за миграцията“, отбеляза тя.


Фон дер Лайен добави, че еврокомисарите за утвърждаване на европейския начин на живот Маргаритис Схинас и за вътрешните работи Илва Йохансон са се срещнали с всички свои колеги в страните членки и са провели консултации с Европейския парламент. Тя увери, че пактът ще бъде придвижен след Великден.


 


 


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за