Свързани новини

05.12.2010 13:46

Фирма от империята на най-богатата българка дължи 270 000 лв. за 2010 г.

Видян 3408 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигнал на наши читатели ни накара още веднъж да се убедим, че за кокошка няма прошка, а за милиони – закони. Всъщност закони има, ама не се спазват.


След като доказахме чрез писмо от ДНСК, че най-новият хотел от веригата Феста на най-богатата българка е незаконен, макар и работил през лятото, сега се натъкнахме на още нарушения. Фирмата със същото име - Виа Понтика ООД също има голям проблем.


Ето какво пише в документ, изпратен до вестник 19 минути от  Дирекция Европейска координация, връзки с обществеността и анализи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството:


“Виа Понтика Поморие ООД е концесионер на морски плаж Поморие – юг от 31.07.2006г. Съгласно сключения концесионен договор, концесионерът дължи годишно концесионно възнаграждение за всяка година от срока на концесията. За 2009 г. от страна на концесионера е постъпило частично плащане по годишното концесионно възнаграждение.


За 2010 г. няма плащане по годишното концесионно възнаграждение, като дължимата сума е малко над 270 000 лв. Крайният срок то да бъда извършено е 30.11.2010 г.


За забавено плащане от страна на концесионера, същият дължи лихви и неустойки. При положение, че концесионерът не изпълни задължението си да заплати концесионното възнаграждение в определения в концесионния договор срок, е възможно да бъде внесено предложение в Министерски съвет за прекратяване на концесионния договор и събиране на дължимите суми по съдебен ред от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството”.  


Според нас на най-рейтинговия министър в момента – регионалния Росен Плевнелиев, не му остава нищо друго освен да спази в закона. В противен случай ще изглежда сякаш само шест кухнички в Несебър и имот на олигарсите Баневи са трън в очите на властта, а не вижда гредата при най-богатата българка и други люде от този ранг.


Отново подсещаме Министерството на регионалното и благоустройството да провери дали пристроеното от Петя Славова крило към стария хотел на Самоковеца в Боровец има Акт 16. Ако не е имало миналия зимен сезон и е работило незаконно, може би е редно, в случай че има проблем, поне тази ски ваканция да не се рискува дравето на туристите и имиджът на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -