Финландската компания заведе дело срещу Газпром в арбитражен съд през май, след като Газпром поиска Gasum да плаща в рубли за газа, след като Европа наложи санкции на Москва заради действията й в Украйна.

Свързани новини

18.11.2022 09:56

Финландската Gasum трябва да плати повече от 300 милиона евро на Газпром

Видян 976 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Газпром Експорт съобщи, че арбитражният съд в Стокхолм е постановил, че финландската компания Gasum трябва да плати на Газпром (GAZP. MM) повече от 300 млн. евро (311 млн. долара) за доставки на газ, след като не е спазила задълженията си "вземи или плати", предаде Ройтерс.

 Gasum съобщи, че арбитражният съд е постановил, че не е задължена да плаща на руския доставчик на газ Газпром в рубли.

Финландската компания заведе дело срещу Газпром в арбитражен съд през май, след като Газпром поиска Gasum да плаща в рубли за газа, след като Европа наложи санкции на Москва заради действията й в Украйна.


"Арбитражният съд, наред с други неща, осъди Gasum да плати на Газпром Експорт дългове в размер на повече от 300 млн. евро за доставки на газ и във връзка с неизпълнение на задължението "вземи или плати", както и лихви за забавено плащане", се казва в изявление на Газпром, предаде Ройтерс.

Руската страна заяви, че трибуналът е "потвърдил законността на спирането на доставките на газ" в случаите, когато купувачът не е успял да плати в рубли - схемата "газ срещу рубли" на президента Владимир Путин, въведена по-рано тази година - и заяви, че двете страни трябва да продължат преговорите за решаване на въпроса за бъдещите доставки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Чурулиг Марийкин 18.11.2022 10:55

    Ако Арбитраж осъди Булгаристан заради "Газпром", както стана с Финландия, ще трябва да платим над 2 млрд. лв., каза Банкянският Валия !!!!Поредният класически лупинг на Буда Амфетаминов Бухалков, за да покаже, че няма нищо общо с газа !!! Ни лук ял, ни лук мирисал. Все едно, че до вчера не громеше също руския газ и руската енергийна "зависимост" на страната, за да се подмазва на козяк !!!

  • 001 Anonimen 18.11.2022 10:42

    Двамата харвардски измамника на Радев и без това отлично захлебиха за няколко месеца, така че да вадят от престъпно спечеленото, няма народа да им плаща далаверите. А Радев да си посипе главата с прах, а не да ни пробутва поредното глобалистче Пеканов, същия боклук като харвардците, защото вече става твърде съмнителен и неприемлив

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни