От сигурни източници в Министерството на икономиката и индустрията научихме, че за по-малко от два месеца, откакто поеха еднолично управление на държавната ,,Национална компания индустриални  зони” ЕАД, никому неизвестният финансист Константин Палавеев и Андреана Премянова, известна основно с фамилията си (дъщеря на Красимир Премянов), проведоха мащабна чистка в състава на компанията.

Свързани новини

20.10.2023 13:24

Финансист и щерката на Премянов с мащабна чистка в държавна компания

Видян 20450 пъти | Коментари 2
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От сигурни източници в Министерството на икономиката и индустрията научихме, че за по-малко от два месеца, откакто поеха еднолично управление на държавната Национална компания индустриални зони ЕАД, никому неизвестният финансист Константин Палавеев и Андреана Премянова, известна основно с фамилията си (дъщеря на Красимир Премянов), проведоха мащабна чистка в състава на компанията.


Служители, повечето от които с многогодишен опит в дружеството, се оказаха ненужни за новото ръководство и бяха изхвърлени на улицата без никакви мотиви. Подобна чистка не е имало от неговото създаване през далечната 2009-а година.


По медиите четем за нова стратегия за развитието на индустриалните паркове в България и реформирането на съществуващите, но не разбираме с какво точно могат да допринесат за това Константин Палавеев – финансист, без никакъв ръководен опит, и г-жа Премянова – адвокат, никога незасичан в съдебна зала.


Никому неизвестният г-н Палавеев е натоварен със задачата да развива и управлява съществуващите зони и паркове в портфолиото на Национална компания индустриални зони. Когато заема поста изпълнителен директор, същият е представен като "финансист с богат опит в сферата на инвестициите, финансите и управлението на активи”.  В управлението на дружеството активно участие взема и г-жа Андреана Премянова – известна основно с това, че е дъщеря на баща си и с неуспешния си опит за политическа кариера като кандидат за депутат от БСП в Бургас преди години.


От бърза справка в сайта на ,Национална компания индустриални зони ЕАД се разбира, че управленският тандем в компанията се занимава основно с рязане на лентички и обикаляне по събития.


Анонсираната като топ приоритет на държавата и държавните индустриални зони – Икономическа зона Доброславци също тръгна с фалстарт. Справка в Търговския регистър показа, че новото ръководство на зоните е изпитало сериозни трудности по учредяването на новото дружество. Вече може да се похвали с първия отказ по партидата на НКИЗ.


Предполагаме, че зоните разполагат с правен отдел, но въпреки това банална дейност като  учредяване на дружество е възложена на адвокат.


Досегашните действия на ръководството оставят съмнение за дълбока некомпетентност и липса на управленски опит, въпреки широко рекламираните от министъра на ПП цели и задачи за изпълнение.


Пожелаваме им успех и се надяваме г-н Палавеев и г-жа Премянова да не се превърнат в ликвидатори на печелившите индустриални зони, от които Ас. Василев силово прибра 60 М лв. в бюджета, вместо да ги инвестира държавата в обновяването им.


Илиян Костадинов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.10.2023 17:12

    Идват червените на власт и започват да уволняват сините чиновници, назначени на държавната хранилка. След това палачинката се обръща, сините вече заедно в коалиция с червените, започват масова да махат неудобни и да слагат на тяхни места верни на партията и коалицията неграмотници ! И така до края на света !... Как мислите от това става ли държава ? Не блато, каквото в момента е ! ...

  • 001 Anonimen 20.10.2023 16:32

    Имат поставена задача от министър Волаком....да правят публично частни партньорства, след като изградят инфраструктурата с държавни средства. СКРИТА ПРИВАТИЗАЦИЯ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което