29.05.2017 14:08

Fibank проведе Общо събрание на акционерите

Видян 1165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 29 май 2017 г. в “София Хотел Балкан” се проведе редовно общо събрание на акционерите на Fibank (Първа инвестиционна банка).


На събранието присъстваха г-н Неделчо Неделчев - Главен изпълнителен директор (CEO) на банката, г-н Светозар Попов - Главен директор Риск (CRO), г-н Васил Христов - Главен директор ритейл (CRBO), г-жа Мая Ойфалош - Изпълнителен директор, г-н Светослав Молдовански - Изпълнителен директор и г-н Живко Тодоров - Главен финансов директор (CFO).


Ръководството на Fibank представи пред присъстващите акционери доклад за дейността и финансовите резултати на банката за 2016 г. Първа инвестиционна банка отчита ръст на активите от 2.3%, достигайки до 9.09 млрд. лв., което отрежда на Fibank трето място в българската банкова система. Капиталовата адекватност на банката към 31 декември 2016 г. е 15.13%, съотношението на разходи и приходи е в размер на 41.38%, а възвращаемостта на капитала е 12.17%.


Акционерите на банката гласуваха реализираната печалба да бъде включена в базовия собствен капитал от първи ред.


Към тримесечието на 2017 г. Първа инвестиционна банка отчита изпълнение на конкретните мерки за повишаване на капитала и заедно с отчетената през 2016 г. печалба от 266 млн. лв. преди данъчно облагане и провизии формира препоръчания капиталов буфер от БНБ.


Заделените провизии през 2016 г. след одиторска проверка, в съответствие с приложимите Международни счетоводни стандарти (МСС) и Международни стандарти за финансово отчитане (МСФО), са в размер на 156 млн. лв., а реализираната печалба в размер на 98.8 млн. лв. след данъци ще бъде капитализирана.


Съвместно с международния консултант Bain&Co продължава активната диверсификация в кредитния портфейл и намаляване на кредитния риск. Сложен е приоритет и в продажбата на придобити активи.


Акционерите подновиха и правото на Управителния съвет, с одобрението на Надзорния съвет, да взима решение за увеличение на капитала на банката чрез издаване на нови акции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което