Свързани новини

30.09.2014 14:20

Fibank е сред водещите 100 банки в Югоизточна Европа в класацията на SeeNews TOP 100

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Fibank (Първа инвестиционна банка) се изкачи с 2 места и вече е на 17-а позиция сред водещите топ 100 банки в Югоизточна Европа в престижната класация на SeeNews TOP 100 SEE. Динамиката в развитието на банката през изминалата 2013-година я придвижи с нови две места напред в сравнение с предходното подреждане на класацията.


Престижната награда бе връчена на г-н Васил Христов, изпълнителен директор на Fibank.


В класацията взимат участие най-големите банки и компании в Югоизточна Европа. Тя включва  дружества от Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. Екипът от анализатори, квалифицирани журналисти и редактори на SeeNews подреждат компаниите спрямо представянето им през изминалата календарна година – 2013 г.


И през 2013 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) продължи да бъде доверен партньор на българския бизнес. Банката е сред най-предпочитаните от населението при откриване на депозити. В същото време Fibank (Първа инвестиционна банка) бе и сред най-активните в отпускането на кредити към бизнеса и домакинства. През изминалата година отпуснатите от банката потребителски кредити са нараснали с 7,7%, като средният ръст за цялата банкова система бе едва 1,6%. За периода корпоративните кредити, отпуснати от банката, нараснаха с 11,5% при среден ръст за цялата система от 0,4%.


В края на миналата година Fibank придоби успешно 100% от капитала на МКБ Юнионбанк ЕАД. След придобиването активите на Fibank достигнаха 9 милиарда лева. Придобиването повиши ефективността на банката, в резултат на което тя предложи още по-добри и конкурентни услуги за хората, бизнеса и обществото.


Единствените отличени банки от България в класацията SeeNews TOP 100 за 2013 г. са съответно УниКредит Булбанк, Банка ДСК и Fibank.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак