"Ловци на чудовища" от далечна Япония и Нова Зеландия ще се включат в живото излъчване на шотландското езеро Лох Нес с надеждата да разрешат дългогодишния спор дали прочутото чудовище, наричано с обич Неси, действително съществува или не.

Свързани новини

26.08.2023 09:44

Феновете на чудовището от Лох Нес се подготвят за най-големия лов на създания от 50 години насам

Видян 11162 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любителите на свръхестественото ще бъдат приковани към екраните уикенда, за да се опитат да открият истината за най-голямата мистерия в Шотландия.

"Ловци на чудовища" от далечна Япония и Нова Зеландия ще се включат в живото излъчване на шотландското езеро Лох Нес с надеждата да разрешат дългогодишния спор дали прочутото чудовище, наричано с обич Неси, действително съществува или не.

Легендата за чудовището от Лох Нес датира от древни времена, макар че историята наистина набира скорост след 1933 г., когато в шотландската преса се съобщава за наблюдения на "дракон или праисторическо чудовище".

Новината предизвиква множество разследвания, голяма част от които оттогава са дискредитирани като измама.

Пол Никсън, управител на Центъра "Лох Нес", заяви пред CNN в интервю по телефона, че около 100 доброволци ще търсят признаци на живот на брега на самото езеро, а приблизително същият брой ще изследват мястото от разстояние.


Доброволците, които все още могат да се запишат за участие онлайн, ще трябва да следят с поглед кадрите, заснети от четири уебкамери на стратегически места около езерото.


"Доброволците ще наблюдават водата", казва Никсън. "Ако забележат нещо, се надяваме, че ще го заснемат и след това ще го изпратят в нашия онлайн портал. "

Лох Нес е един от най-големите водни басейни на Британските острови, дълъг 22 мили и дълбок повече от"Доброволците ще наблюдават водата", казва Никсън. "Ако забележат нещо, се надяваме, че ще го заснемат и след това ще го изпратят в нашия онлайн портал. "

Лох Нес е един от най-големите водни басейни на Британските острови, дълъг 35,4 км и дълбок повече от 228.6 метра

Центърът, който отвори врати по-рано тази година след проект за обновяване на стойност 1,9 млн. долара, се намира на мястото на стария хотел Drumnadrochit, където преди 90 години тогавашната му управителка Олди Маккей съобщава, че е видяла "воден звяр".


Сега интерактивният атракцион обединява сили с Loch Ness Exploration (LNE), независим и доброволен изследователски екип, за да претърси водата както никога досега с надеждата да открие някои отговори.

Всяка сутрин доброволците ще бъдат инструктирани от Алън Маккена, основател на LNE, за какво да внимават, включително за признаци на "червени херинги" и други морски движения, които могат да бъдат пренебрегнати.


 Организаторите казват, че това е най-мащабното "наблюдение на повърхността", откакто Бюрото за разследване на езерото Лох Нес (LNIB) проучва езерото през 1972 г. , когато доброволци също търсят митичния звяр, но без високотехнологично оборудване.

Наречено "търсенето", събитието ще включва геодезическо оборудване, което никога досега не е било използвано там, като например термични дронове за създаване на изображения от въздуха с помощта на инфрачервени камери и хидрофон за откриване на акустични сигнали под водата.

Никсън каза: "Този път различното в търсенето ни е, че нашите доброволци очевидно ще бъдат въоръжени с мобилни телефони и ще могат да заснемат всяко движение по-точно и по-редовно. "


 Маккена заяви в съобщение за пресата: "Откакто създадохме LNE, нашата цел винаги е била да записваме, изучаваме и анализираме всякакви видове природно поведение и явления, които може да са по-трудни за обяснение. "

Приканвайки начинаещите ловци на чудовища да се запишат, той добави: "Надяваме се да вдъхновим ново поколение ентусиасти на Лох Нес и като се включите в това мащабно наблюдение на повърхността, ще имате реалната възможност лично да допринесете за тази завладяваща мистерия, която е завладяла толкова много хора от цял свят. "

Никсън заяви, че след края на уикенда наблюденията ще бъдат обобщени и анализирани, а резултатите ще бъдат публикувани.

Той каза: "Мисля, че има голяма вероятност нещо да бъде забелязано този уикенд, но, разбира се, възниква въпросът какво ще бъде то.

"Със сигурност ще имаме достатъчно очи във водата - просто ни трябват добри условия за наблюдение", добави той.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби