Някога шестата по големина фирма в света с оценка над 1 трилион долара, компанията майка на Facebook Meta приключи търговията в четвъртък със стойност 565 милиарда долара

Свързани новини

18.02.2022 14:38

Фейсбук империята на Зукърбърг се срива

Видян 2914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някога шестата по големина фирма в света с оценка над 1 трилион долара, компанията майка на Facebook Meta приключи търговията в четвъртък със стойност 565 милиарда долара.


 


По данни на Bloomberg гигантът в областта на социалните медии е изпаднал от класацията на 10-те най-големи компании в света по пазарна стойност, като е претърпял най-тежкия месечен спад на акциите си в историята.




Сривът на акциите постави компанията на Марк Зукърбърг на 11-о място след китайската Tencent Holdings. Гигантът в производството на чипове Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) заема деветото място.


 


Списъкът на най-ценните компании в света, подредени по пазарна капитализация, включва Apple, Microsoft, Aramco, Alphabet, Amazon, Tesla, Berkshire Hathaway и Nvidia.


 


 


Данните сочат, че стойността, унищожена от разпродажбата на акциите на Meta, надхвърля пазарната стойност на всички компании от индекса S&P 500 с изключение на осем.


 


Цената на акциите на Meta е спаднала с около 40% от началото на годината, след като преди две седмици компанията съобщи, че нейната социална медийна платформа Facebook е загубила около един милион потребители от третото до четвъртото тримесечие на 2021 г. Това е първият подобен спад за компанията в нейната 18-годишна история.


 



Акциите на Meta се сринаха с 26,4% на 3 февруари, след като компанията публикува по-слаби от очакваното прогнози. Загубата на пазарна капитализация в размер на 240 млрд. долара е най-голямата еднодневна загуба в корпоративната история на САЩ.


 


Личната нетна стойност на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг е намаляла с повече от 46 млрд. долара от началото на годината, като в момента той притежава 78,8 млрд. долара.


 


 Оттогава цената на акциите на Meta продължи да пада, като до момента е загубила още 13%.


 


Компанията предупреди, че остатъкът от годината ще бъде труден, тъй като се справя с "макроикономически предизвикателства" и продължава дългосрочната си стратегическа промяна "към изграждане на метавселена".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.