Свързани новини

08.12.2011 17:33

ФБР писа отличен на МВР

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отлична оценка за министър Цветан Цветанов, за колегите от МВР, особено в борбата с киберпрестъпността, даде шефът на ФБР Робър Мълър, каза след срещата си с него в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Той изтъкна и решението за откриване на офис на американската агенция за борба с наркотиците (ДЕА) в България.
Основите директори на американските служби и централи бяха на посещение в България и пред мен заявиха, че страната ни е един от най-добрите им партньори в операциите, които се провеждат, изтъкна още министър-председателят. Акцент на разговорите с Мълър е била киберпрестъпността.
Цветан Цветанов съобщи, че от другата година ще имаме офицери от ФБР в звеното по киберпрестъпност и изрази убеденост, че това ще доведе до повишаване на капацитета. С Мълър е разговаряно и за обучението, което ще бъде предприето по темата киберпрестъпност. Съвместно с американското посолство и фондация Америка за България е била учредена Академия, в която да се обучават полицаи, следователи, прокурори, съдии.
По думите на Цветанов посещението на Мълър в България е знак, че се оценяват усилията на България с борбата с трансграничната престъпност. „Коментирахме и някои операции, които вече са завършени, и други, които предстои да бъдат реализирани“, похвали се министърът на вътрешните работи. Той поясни, че с Мълър са разговаряли за цялостната политика в региона и подчерта, че България се възприема като стратегически партньор на ФБР.
Срещата между премиера и Робърт Мълър беше закрита за журналисти. Шефът на ФБР не даде изявление за медиите.


 


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби