Специално писмо по този повод е изпратено от главния секретар на съсловната организация маг.-фарм. Димитър Маринов до антимонополния орган
01/03

Свързани новини

20.10.2022 17:22

Фармасъюзът даде сделката за 80 аптеки Марешки с Фьоникс Фарма за разследване от КЗК

Видян 12627 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След статията на 19 минути от вторник за подготвяната сделка за прехвърлянето на 80 аптеки Марешки на немската Фьоникс Фарма, Българският фармацевтичен съюз отправи иск за концентрация на предприятия на пазара на дребно с лекарствени продукти. Специално писмо по този повод е изпратено от главния секретар на съсловната организация маг.-фарм. Димитър Маринов до антимонополния орган.

В него той посочва, че аптеките Марешки вече са били обект на секторен анализ от страна на КЗК, като са посочени като част от съществуващите национални вериги. Напомняме, че по българското законодателство никой няма право да притежава повече от 4 аптеки, т.е. де юре понятието национална верига не би следвало да съществува.

Освен това, пак според действащото българско законодателство никоя фирма – юридическо лице, няма право да съчетава продажбите на дребно през аптеки с продажби на едро през складове, но точно това де факто осъществява в момента бившият и ефективно осъден, но още на свобода ексдепутат, както и евентуалният купувач Фьоникс Фарма.



„Моля да ни уведомите дали е постъпило уведомление по реда на чл.38, ал. 1, т.6 от Закона за защита на конкуренцията за извършване на концентрация. Ако не е постъпвало такова уведомление, моля да извършите служебна проверка и да ни уведомите за резултата. Прехвърлянето на контрола на 80 или повече атеки, намиращи се в големи градове, които имат значителен дял от търговията на дребно с лекарствени продукти, заплащани от бюджета на Националната здравноосигурителна каса, по данни от проучванията на КЗК, може да окаже влияние върху пазара”, настоява гл.секретар на Българския фармацевтичен съюз.  


Следва...


Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби