Свързани новини

30.04.2013 14:36

Фандъкова забрани алкохола за вота в София

Видян 2091 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продажбата и сервирането в заведения на алкохол в деня на предстоящия парламентарен вот ще бъде забранено в продължение на 14 часа. Столичният кмет Йорданка Фандъкова се оказа сред първите градоначалници, които са издали заповеди за това. Разпореждането й е разпратено вече до районните управници в София. Ветото ще влезе в сила от 6 часа в изборния ден и ще отпадне в 20 часа, съобщиха от „Московска 33”. То ще важи за всички търговски обекти и заведения за обществено хранене.За разлика от предишни избори забраната на 12 май ще подмине обаче бирата и това успокоява феновете на "Депеш Мод", които с нетърпение чакат концерта същата вечер. На частичния кметски вот в София през 2005 г. например освен спиртни напитки не можеше да се продава и пиво. Освен това сухият режим стартира тогава още от 22,00 часа в предишния ден за размисъл и продължи цяло денонощие, докато на предстоящите избори той ще трае 10 часа по-малко. На парламентарните избори през 2009 г. във Враца беше забранена изцяло употребата на алкохол на обществени места, при това още от 19,00 часа в деня преди вота. Русе пък беше сред градовете, подминати от забраната за пиене на балотажа на президентските избори през 2011 г., макар че ветото върху лова тогава важеше и за двата тура. За предстоящия вот градоначалникът Пламен Стоилов все още не е взел решение дали да спуска алкохолно вето, обясниха от общината.


Както в София, така и в Асеновград на 12 май няма да има забрана за алкохол по време на семейни и обредни ритуали като сватби и кръщенета, съобщи зам.-кметът на общината Манол Генов. Причината е, че хората са планирали личните си празници месеци наред и щели да бъдат неприятно изненадани ако веселбата им бъдела нарушена. Заповедта на градоначалника Емил Караиванов обаче ще засегне абсолютно всички магазини и заведения в деня на изборите. Всички напитки, които могат да окажат влияние на промилите в кръвта, ще бъдат забранени, обясниха от кметството. Изключение ще правят само безалкохолната бира и бозата, пошегуваха се общинари.


изборите 2 в 1 през 2011 г. в Бургас се стигна до молби от бъдещи младоженци за отмяна на сухия режим по време на сватбени тържества, тъй като в морския град по традиция не се прави изключение за сватбите.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв